Aileler dikkat! Çocuğunuzda periyodik ateş sendromu olabilir!
Aileler dikkat! Çocuğunuzda periyodik ateş sendromu olabilir! Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları bölümünden Uzm. Dr. Gülnara Haydarova, çocuklarda yüksek ateşin ebeveynleri en çok endişelendiren konu olduğunu söyledi. Bazı çocuklarda bu durumun periyodik bir hale geldiğine değinen Uzm. Dr. Gülnara Haydarova,  konuyla ilgili uyarılarda bulundu.
6.07.2021 Sağlık
Çocuklarda bu belirtilere dikkat! Geç kalmayın!
Çocuklarda bu belirtilere dikkat! Geç kalmayın! Koronavirüs nedeniyle vakitlerinin büyük çoğunluğunu evde ve toplumdan izole geçiren çocukların daha az hastalanıyor. Hal böyle olunca koronavirüs endişesi nedeniyle hastanelere başvurular da azalıyor. Ancak uzmanlar bu durumun çocukluk çağı hastalıklarının geç teşhis edilmesine neden olduğunu belirtiyor. Özellikle pandemide zorunlu aşıların ihmali de büyük tehlikeye işaret ediyor. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Dr. Aslı Mutlugün Alpay, koronavirüs salgını döneminde çocuk hastalıklarına karşı dikkat edilmesi gerekenleri anlattı.
17.03.2021 Sağlık
MIS-C sendromu birden fazla organı etkileyebilir!
MIS-C sendromu birden fazla organı etkileyebilir! Kayseri'de Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Ahmet Selim Hasözler, çocuklarda görülen MIS-C sendromunun birden fazla organı etkileyebildiğini söyledi.
16.03.2021 Sağlık
Uzmanlar çocuklarda görülen bronşiolite karşı uyarıyor!
Uzmanlar çocuklarda görülen bronşiolite karşı uyarıyor! Genellikle 2 yaş altındaki çocuklarda görülen bronşiolite, burun tıkanıklığı, öksürük ve hapşırık gibi nezle-grip benzeri belirtilerle ortaya çıkıyor. Zamanında müdahale edilmezse hızla ilerleyerek çocuklarda ciddi tablolara neden olabiliyor. Peki, Bronşiolite nedir? Bronşiolite belirtileri nelerdir? Bronşiolite tedavisi nasıl yapılır? Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Şebnem Kuter pandemide çocukları bronşiolitten korumanın yollarını anlattı.
8.02.2021 Sağlık