Güneş yanığına karşı 12 etkili öneri!
Güneş yanığına karşı 12 etkili öneri! Ciltte kızarıklık, şişlik, su kabarcıkları, kaşıntı, ağrı… Genellikle hassas ciltlerde oluşan güneş yanığı, yaz mevsiminde sıkça görülen cilt problemlerinde ilk sıralarda yer alıyor. Toplumda sadece estetik bir problem olarak görülse de, tedavisinde gecikildiğinde ciltteki bağışıklık sistemini baskılayarak uçuk ve zona gibi enfeksiyonları tetikleyebiliyor. Peki, güneş yanığı oluştuğunda neler yapmalı, nelerden kaçınmalıyız? Dermatoloji Uzmanı Prof. Dr. Emel Öztürk Durmaz Durmaz güneş yanığına karşı 12 etkili kuralı anlattı; önemli öneriler ve uyarılarda bulundu.
11.08.2021 Sağlık
Radyoterapinin yan etkilerine karşı aromaterapi önerisi
Radyoterapinin yan etkilerine karşı aromaterapi önerisi Kanser görülme sıklığının arttığına dikkat çeken Fitoterapi ve Akupunktur Uzmanı Dr. Serhat Koran "Gelişen teknolojiyle beraber kanser tedavisinde kemoterapiyle beraber radyoterapi de sık kullanılmaya başlandı. Ancak radyoterapide ciltte kızarıklık, enfeksiyon, açık yara, kanamaya da nekroz gibi istenmeyen sonuçlar ortaya çıkabilir. Aromaterapi bu istenmeyen etkilerde hekimler ve hastalar için önemli bir destektir" dedi.
19.05.2021 Sağlık
Hava koşulları cilt sağlığını etkiliyor
Hava koşulları cilt sağlığını etkiliyor Hava koşullarının cilt sağlığı üzerinde oldukça etkili olduğunu kaydeden Dermatoloji Uzmanı Dr. Behram Danış, “Kış aylarında sıklıkla karşılaşılan rüzgarlı havalar da ciltte kurumaya yol açar. Kuruyan ciltte; kızarıklık, çatlama, soyulma, pul pul dökülme gibi pek çok istenmeyen durum ortaya çıkabilir. Sıcak havalarda artan nem ve sıcaklıkla birlikte terleme artar. Artan terleme özellikle yağlı ciltlerde sivilce oluşumuna sebep olur” diye konuştu.
11.03.2021 Sağlık
Maske kullanırken cilt sorunları nasıl önlenir?
Maske kullanırken cilt sorunları nasıl önlenir? Maske takmak rutin hale geldi. Ancak, maskeyi sık kullananlarda da cilt promlemleri ortaya çıkıyor. Dermatoloji Uzmanı Dr. Oğuz Küçükçakır, maske kullanırken dikkat edilmesi gereken en önemli noktanın sık aralıklarla cildi havalandırmak olduğunu söyledi.
29.11.2020 Sağlık