Bayram namazı var mı, yasak mı, camilerde kılınacak mı? Ramazan bayram namazı saati 2021 belli oldu! İşte Bayram namazı saatleri
Bayram namazı var mı, yasak mı, camilerde kılınacak mı? Ramazan bayram namazı saati 2021 belli oldu! İşte Bayram namazı saatleri Bayram namazı var mı? Ramazan bayram namazı saati merak ediliyordu. Bayram namazının saatleri belli oldu. Diyanet İşleri Başkanlığı, bu yıl Kovid-19 tedbirleri kapsamında maske, mesafe ve hijyen koşulları sağlanarak camilerde bayram namazı kılınabileceğini açıkladı.
10.05.2021 Gündem
Bayram namazı evde kılınır mı? Bayram namazı en az kaç kişiyle kılınır, tek başına kılınır mı? Bayram namazı hutbesi nasıl yapılır?
Bayram namazı evde kılınır mı? Bayram namazı en az kaç kişiyle kılınır, tek başına kılınır mı? Bayram namazı hutbesi nasıl yapılır? Ramazan ayının bitmesine saatler kala, Ramazan Bayramı’nı kutlayacak vatandaşlar evde bayram namazı kılınır mı, sorusuna cevap aramaya başladı. Diyanet ise peş peşe yaptığı açıklamalarla bayram namazı ile ilgili merak edilenleri cevapladı. Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanvekili Zeki Sayar, bayram namazının kılınma vakti girince evlerinde 2 rekat veya 4 rekat Allah rızası için 'duha namazı' kılarlar tavsiyesi verirken, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ise, Dileyen evinde bayram namazını, dileyen de nafile niyetiyle iki ya da dört rekat kuşluk namazı kılabilir’’ açıklamasını yaptı. Diyanet tarafından yapılan açıklamanın ardından Kuşluk (Duha) namazı hakkında araştırmalar hızlanırken, aynı zamanda Bayram namazı en az kaç kişiyle kılınır, tek başına kılınır mı? Bayram namazı hutbesi nasıl yapılır? soruları da araştırılıyor.
23.05.2020 Gündem