Böcek, sinek ve arı sokmasına dikkat!
Böcek, sinek ve arı sokmasına dikkat! Böcekler, keneler, arılar, sivrisinekler... Yaz mevsiminde doğada daha fazla zaman geçirmemiz nedeniyle böcek sokmaları sıkça görülen sorunlar arasında yer alıyor. Türleri, zehirli olup olmadıkları ve bireyde alerjik reaksiyon gelişip gelişmediği, böcek sokması sonrasında ortaya çıkan semptomların türü ile şiddetini belirliyor. Genellikle kaşıntı, ağrı ve şişme gibi yakınmalarla kısa sürede geçerken, bazı durumlarda ise hayatı tehdit edebilecek boyutlara ulaşabiliyor.
28.08.2021 Sağlık
Böcek, sinek ve arı sokmaları ciddi sorunlara yol açabilir!
Böcek, sinek ve arı sokmaları ciddi sorunlara yol açabilir! Yaz aylarında böcek sokmaları sıkça görülen sorunlar arasında yer alıyor. Genellikle kaşıntı, ağrı ve şişme gibi yakınmalarla kısa sürede geçerken, bazı durumlarda ise hayatı tehdit edebilecek boyutlara ulaşabiliyor. Acil Tıp Uzmanı Dr. Veysel Balcı, yaz aylarında en sık görülen böcek sokmalarını anlattı; önemli öneriler ve uyarılarda bulundu.
10.08.2021 Sağlık
Aman dikkat! Tatiliniz kabusa dönmesin
Aman dikkat! Tatiliniz kabusa dönmesin İzmir'de yaşayan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Görkem Astarcıoğlu, tatilde park ve bahçelerde vakit geçiren çocukların çeşitli böcekler tarafından sokulmalarının yaratabileceği sorunlardan bahsetti. Uzman Dr. Astarcıoğlu, "Alerjisi olan çocuklarda reaksiyon çok daha abartılı oluyor. Bu durum yaygın cilt enfeksiyonlarına da dönüşebiliyor. Bu durum da sistemik ilaçlar kullanmamız gerekebiliyor. Alerjiyi geri çevirebilmek için aşı uygulamalarımız da olabiliyor. Bu yüzden alerjisi olanların uzman hekime başvurması gerekiyor" dedi.
1.08.2020 Sağlık
İlk yardım hayat kurtarır
İlk yardım hayat kurtarır İlk yardımın hayati önem taşıdığını biliriz ama ilk yardım kurallarını çoğumuz bilmeyiz. İşte size ilk yardım bilgileri…
4.06.2013 Arşiv