Aile tatili faciayla bitti! 2 yaşındaki bebek feci şekilde hayatını kaybetti
Aile tatili faciayla bitti! 2 yaşındaki bebek feci şekilde hayatını kaybetti Ailenin kaplıca tatili faciayla son buldu. ABD’de 2 yaşında bir çocuk kaplıcada kaptığı “beyin yiyen amip” nedeniyle hayatını kaybetti.
22.07.2023 Dünya
Amip nedir, Amip nasıl ürer? Amip belirtileri ve tedavisi! Beyin yiyen amip nedir?
Amip nedir, Amip nasıl ürer? Amip belirtileri ve tedavisi! Beyin yiyen amip nedir? Amerika’da beyin yiyen amip haberlerinin ardından, HACETTEPE Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, ABD'de rastlanılan 'beyin yiyen amip'in insanlara sudan bulaştığını belirterek, Türkiye'de de bazı amip türlerinin görüldüğünü söyledi. Peki, Amip nedir? Amip nasıl ürer? İşte Amip belirtileri ve tedavisi!
8.07.2020 Gündem
Beyin yiyen amip nedir? Naegleria fowleri (Beyin yiyen amip) nasıl bulaşır? Beyin yiyen amip tedavisi ve belirtileri
Beyin yiyen amip nedir? Naegleria fowleri (Beyin yiyen amip) nasıl bulaşır? Beyin yiyen amip tedavisi ve belirtileri ABD'nin Florida eyaletinde, bir "beyin yiyen amip" vakasına rastlandı. Florida Sağlık Dairesi (DOH), Hillsborough'da yaşayan bir kişinin "Naegleria fowleri" kaptığını açıkladı. BBC Türkçe'de yer alan habere göre tek hücreli amip, beyinde enfeksiyona yol açıyor ve vakalar genellikle ölümcül oluyor. Çoğunlukla göl ve nehir gibi tatlı sularda bulunan tek hücreli Naegleria fowleri, sadece burun yoluyla bulaşıyor ve insandan insana geçmiyor. DOH, bu vakada hastalığın nasıl bulaştığını ve hastanın durumu hakkında ayrıntı vermedi. Peki, beyin yiyen amip nedir? Beyin yiyen amip nasıl bulaşır? İşte Beyin yiyen amip belirtileri…
6.07.2020 Gündem
Beyin yiyen amip paniği
Beyin yiyen amip paniği Ölümcül amipin kaynağı aranıyor
20.09.2013 Dünya