Evimin altında fay hattı var mı? Türkiye fay hattı haritası ve Fay Hattı sorgulama ekranı!
Evimin altında fay hattı var mı? Türkiye fay hattı haritası ve Fay Hattı sorgulama ekranı! İzmir'in Seferihisar ilçesinin açıklarında Ege Denizi'nde 6,6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Afet ve Acil Durum Başkanlığı (AFAD), depremin moment büyüklüğünün (Mw) 6,6, derinliğinin de 17 kilometre olduğunu duyurdu. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi de Richter ölçeğine göre depremin büyüklüğünü 6,8 olarak açıkladı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İzmir'in Bornova ve Bayraklı ilçelerinde altı binanın yıkıldığı yönünde ihbar geldiğini açıkladı. Soylu, "Uşak, Denizli, Manisa, Balıkesir, Aydın ve Muğla'da ufak çatlaklar dışında ve can kaybı ile ilgili herhangi bir ihbar gelmemiştir" dedi. Söz konusu haberlerin ardından Türkiye fay hattı sorgulaması arttı. Kuzey Anadolu Fay Hattı, Batı Anadolu Fay Hattı, Doğu Anadolu Fay Hattı nerelerden geçiyor?
31.10.2020 Gündem
Fay hattı haritası! Fay hattı sorgulama nasıl yapılır? Deprem risk haritası ve Türkiye'deki fay hatları
Fay hattı haritası! Fay hattı sorgulama nasıl yapılır? Deprem risk haritası ve Türkiye'deki fay hatları Türkiye'de art arda yaşanan depremler gözleri fay hatlarına çevirdi. Peki, Fay hattı sorgulama nasıl yapılır? Fay hattı haritası, deprem risk haritası ve Türkiye'deki fay hatları...
4.08.2020 Gündem
Kuzey Anadolu Fay hattı depremleri (Kuzey Anadolu Fay hattı hangi illerden geçiyor?)
Kuzey Anadolu Fay hattı depremleri (Kuzey Anadolu Fay hattı hangi illerden geçiyor?) Elâzığ ardından Manisa Kırkağaç’ta yaşanan deprem, Türkiye fay hattı konusunda yapılan araştırmaların hız kazanmasına neden oldu. Türkiye’de Batı Anadolu, Kuzey Anadolu ve Doğu Anadolu fay hattı olmak üzere 3 tane fay hattı var. Türkiye’de peş peşe yaşanan depremler vatandaşların ‘‘Kuzey Anadolu fay hattı nereden geçiyor?’’ ‘’Doğu Anadolu ve Batı Anadolu fay hattı hangi illeri kapsıyor?’’ sorularını sormasına neden aldı.
28.01.2020 Gündem