Beynin yorulduğunu gösteren 6 önemli işaret!
Beynin yorulduğunu gösteren 6 önemli işaret! Toplumdaki yaşlı bireylerin oranı her geçen gün artarken, bilimsel çalışmalarla yeni soruların yanıtları aranmaya başlandı: İleri yaşlara ulaşmayı başaran bir bireyin beyni diğer organları kadar sağlıklı kalabilecek mi? Bir bireyin böbrekleri, akciğerleri, karaciğeri ve kalbi sağlıklı kalırken, beyni bu organlara oranla daha hızlı yaşlanabilir mi? Son yıllarda üzerinde durulan “Bilişsel Rezerv Teorisi”; beynimizin bir kumbara gibi doğuştan itibaren beslenme biçimimiz, aldığımız eğitim, yaşam tarzımız ve geçirdiğimiz hastalıklar sonucunda zenginleştiği ya da fakirleştiği, bir başka ifadeyle ‘erken yorulduğu’ esasına dayanıyor. Nöroloji Uzmanı Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Seçkin beynimizde hasar oluşturan 6 problemi anlattı.
15.03.2021 Sağlık
Kolit nedir, belirtileri nelerdir? Kolit (bağırsak iltihabı) nedenleri ve tedavi yöntemleri
Kolit nedir, belirtileri nelerdir? Kolit (bağırsak iltihabı) nedenleri ve tedavi yöntemleri Eklemlerden cilde, gözlerden damara kadar pek çok soruna neden olan kolit hastalığının en tipik belirtileri ise karın ağrısı ve kilo kaybıdır. Kalın bağırsakta tahriş ve şişmeye neden olan kolit hastalığı yaşam kalitesini de olumsuz etkileyebilen hastalıklardandır. Bağırsak dışında yol açtığı sorunlar başka hastalıklarla benzerlik gösterdiği için başka hastalıklarla karıştırabiliyor. Bu yüzden de kolit tanısı konulması sıklıkla gecikebiliyor. Peki, Kolit nedir, belirtileri nelerdir? Kolit neden olur? Kolit atakları ne kadar sürer? Kolit hastalığının tedavisi var mı? İşte Kolit ile ilgili merak edilenler...
17.05.2020 Sağlık
Makat Fistülü hangi hastalıklarla karıştırılır?
Makat Fistülü hangi hastalıklarla karıştırılır? Kolorektal cerrahi ve proktoloji (bağırsak ve makat hastalıkları) alanında çalışan Prof. Dr. Korhan Taviloğlu, makat fistülünün hangi hastalıklarla karıştığını anlattı.
21.08.2017 Sağlık