'Ay Lav Yu' filmi gerçek oldu, 74 yıldır kimliksiz yaşıyor
'Ay Lav Yu' filmi gerçek oldu, 74 yıldır kimliksiz yaşıyor Gaziantep’te yaşayan 74 yaşındaki Mehmet Körükçügil, geçmişte İl Nüfus Müdürlüğünün yanmasından dolayı kimlik çıkaramadığı ve ardından da kimlik çıkarmayı sürekli ertelediği için zor günler geçiriyor. Aslında hayatta olan ama resmi kayıtlarda hiçbir varlığı bulunmayan yaşlı adamın bu durumu Ay Lav Yu filmini ve filmdeki "Aslında varız ama yokuz" repliğini akıllara getirdi.
7.06.2023 Yaşam
74 yıldır kimliksiz yaşıyor! 'Babamın soyadını alamadan eşimin soyadını aldım'
74 yıldır kimliksiz yaşıyor! 'Babamın soyadını alamadan eşimin soyadını aldım' Gaziantep’te yaşayan 74 yaşındaki Mehmet Körükçügil, geçmişte İl Nüfus Müdürlüğünün yanmasından dolayı kimlik çıkaramadığı ve ardından da kimlik çıkarmayı sürekli ertelediği için zor günler geçiriyor. Aslında hayatta olan ama resmi kayıtlarda hiçbir varlığı bulunmayan yaşlı adamın bu durumu Ay Lav Yu filmini ve filmdeki "Aslında varız ama yokuz" repliğini akıllara getirdi.
7.06.2023 Yaşam
Adana’da film gibi olay! Resmiyette yaşamıyor: 'Kimlik olmayınca bana bakmadılar'
Adana’da film gibi olay! Resmiyette yaşamıyor: 'Kimlik olmayınca bana bakmadılar' Adana’da 77 yaşındaki Fatma ninenin, doğduğu günden bugüne nüfus cüzdanı olmadı. Ölen anne, baba ve eşinin de kimliği olmayan kadının hikayesi akıllara Sermiyan Midyat’ın yazıp yönettiği ‘Ay Lav Yu’ adlı filmi getirdi.
23.06.2022 Yaşam