Oxford-AstraZeneca aşısı olan 7 kişi hayatını kaybetti!
Oxford-AstraZeneca aşısı olan 7 kişi hayatını kaybetti! İngiltere'de Oxford-AstraZeneca aşısı olan 7 kişi kan pıhtılaşması sonucu öldü.
3.04.2021 Sağlık
Astrazeneca aşısı Türkiye'de var mı? Türkiye astrazeneca aşısı alacak mı, aşı Türkiye’e gelecek mi?
Astrazeneca aşısı Türkiye'de var mı? Türkiye astrazeneca aşısı alacak mı, aşı Türkiye’e gelecek mi? AstraZeneca aşısının kanda pıhtı atmasına yol açtığına yönelik bulgular üzerine Almanya, pıhtılaşmanın görüldüğü 60 yaş altına aşının uygulanmasında kısıtlamaya gitme kararı aldı. Daha önce Kanada da aşının 55 yaş altına yapılmasını durdurmuştu. Ancak Dünya Sağlık Örgütü, Avrupa İlaç Ajansı (EMA) ve İngiltere İlaç ve Sağlık Ürünleri Düzenleme Ajansı aşının toplum için faydalarının zararlarından çok daha fazla olduğuna vurgu yapıyor. Astrazeneca aşısı Türkiye'de var mı?
31.03.2021 Gündem
Astrazeneca aşısı neden durduruldu? Astrazeneca aşısı kaç ülkede askıya alındı, Türkiye'ye gelecek mi?
Astrazeneca aşısı neden durduruldu? Astrazeneca aşısı kaç ülkede askıya alındı, Türkiye'ye gelecek mi? Covid-19'a karşı geliştirilen ilk iki aşıdan olan Oxford-AstraZeneca aşısının kullanımı AB'nin en büyük ülkelerinde , kanda pıhtılaşma yaratıp derin damar tıkanıklığı ve Akciğer Embolisi gibi hastalıkların riskini artırıyor olabileceği kuşkusuyla geçici olarak durduruldu.
16.03.2021 Gündem