Su çiçeği aşısı ne zaman yapılır? İşte suçiçeği aşı takvimi!
Su çiçeği aşısı ne zaman yapılır? İşte suçiçeği aşı takvimi! Varicella-zoster virüsü (VZV) su çiçeği enfeksiyonuna neden olur. Çoğu vaka, enfekte bir kişiyle temas yoluyla ortaya çıkar. Virüs, bulaşıcıdır. Tükürük, öksürme, hapşırma ve su çiçöeği kabarcıklarından gelen sıvı teması ile bulaşır. Sıklıkla çocukları etkiler ve yaygın olarak görülür. Su çiçeği aşısı, önerilen iki dozu alan kişilerin yüzde 98'inde suçiçeğini önler. Pek çok kişi suçiçeği aşı takvimini merak ediyor. Peki, Su çiçeği aşısı ne zaman yapılır? Su çiçeği aşısı aşı takvimine göre ne zaman yapılmalı? İşte detaylar…
22.05.2022 Sağlık
İş Güvenliği uzmanları aşı takvimine dahil mi edildi? Bakan açıkladı!
İş Güvenliği uzmanları aşı takvimine dahil mi edildi? Bakan açıkladı! İş güvenliği uzmanları aşı mı olacak? Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Bakanlıkça yetkilendirilen iş güvenlik uzmanlarının kademeli olarak aşılanacağını açıkladı.
22.05.2021 Çalışma Hayatı
Öğretmenler ne zaman aşı olacak? İşte öğretmenlerin aşı olacağı tarih!
Öğretmenler ne zaman aşı olacak? İşte öğretmenlerin aşı olacağı tarih! Koronavirüs aşılama süreci devam ediyor. Aşılama kapsamında, 2. doz aşıları başlarken, yaş yaş ilk doz aşıları da yapılmaya devam ediyor. Normalleşmenin başlayacağı 1 Mart itibariyle okullar da açılacak. Okullar açılmadan hemen önce öğretmenler için aşılama süreci de başlayacak. Kademeli normalleşmenin başlayacağı ilk adımda ne olacağı merak edilirken okullarda eğitim için öğretmenlerin aşılama süreci merak konusu oldu. Peki, Öğretmenler ne zaman aşı olacak? Öğretmenlerin aşıları ne zaman başlayacak? İşte öğretmenlerin aşı olacağı tarih!
22.02.2021 Eğitim
Aşılama takviminde değişiklik! Sağlık Bakanlığı 81 ile yazı gönderdi
Aşılama takviminde değişiklik! Sağlık Bakanlığı 81 ile yazı gönderdi Milyonlarca çocuklu aileyi ilgilendiriyor. Sağlık Bakanlığı tarafından 81 il sağlık müdürlüğüne gönderilen yazıyla, aşılama takviminde değişiklikler yapıldı. İlköğretim 1. ve 8.sınıf okul çağı aşılamalarının, Bağışıklama Danışma Kurulu tavsiyesi doğrultusunda 3 Haziran 2020 tarihinde değiştirilerek Aile Hekimliği Birimlerinde uygulanmasına karar verildi.
7.06.2020 Gündem