Kimse bilmiyor ama hepsi kimlik sayılıyor! İşlem yapılmazsa tazminat hakkı doğuyor
Kimse bilmiyor ama hepsi kimlik sayılıyor! İşlem yapılmazsa tazminat hakkı doğuyor Tapu işlemlerinden noter işlemlerine, okul kayıtlarından banka işlemlerine kadar pek çok işlem, nüfus cüzdanı olmadan da hallediliyor ama kimse bu detayları bilmiyor. Resmi işlemlerde görevliler kabul edilmiyor dese de mevzuata göre üzerinde TC kimlik numarası bulunan pek çok resmi belge nüfus cüzdanı olarak kullanılabiliyor. İlgili yönetmelik ve tüzüklerde hangi belgelerin kimlik yerine geçtiğini tek tek anlatan Avukat Cansen Erdoğan, Danıştay kararını hatırlatarak, “Belirtilen belgelerden biri ile resmi işlem yapılmaması durumunda tazminat hakkı doğuyor” dedi.
29.01.2023 Gündem
Yeni kimlik kartlarına ne kadar ücret ödenecek?
Yeni kimlik kartlarına ne kadar ücret ödenecek? Aralık ayından itibaren dağıtılmaya başlanacak ‘Akıllı Kimlik Kartı’yla birlikte, 1976 yılından beri hayatımızda olan mavi ve pembe nüfus cüzdanları geçerliliğini yitirecek. 3 yıl içerisinde tüm ülke genelinde dağıtılacak 1 GB’lik çipin de yer alacağı kimlik kartlarının vatandaşa maliyeti 18 lira olacak.
18.10.2014 Arşiv
İşte çipli kimliklere ödenecek ücret!
İşte çipli kimliklere ödenecek ücret! Aralık ayından itibaren dağıtılmaya başlanacak ‘Akıllı Kimlik Kartı’yla birlikte, 1976 yılından beri hayatımızda olan mavi ve pembe nüfus cüzdanları geçerliliğini yitirecek...
29.09.2021 Gündem