Antalya okullar tatil mi 14 Şubat 2024? Antalya'da okullar tatil mi edildi, 14 Şubat Antalya okullar tatil mi?
Antalya okullar tatil mi 14 Şubat 2024? Antalya'da okullar tatil mi edildi, 14 Şubat Antalya okullar tatil mi? 14 Şubat Antalya’da okullar tatil mi, Antalya’da yarın okullar var mı? Antalya'da şiddetli yağışlar görüldü. Yoğun yağışlar nedeniyle yollarda su birikintileri oluştu, araçların ilerlemesi zorlaştı. Antalya Valiliği, ani yağışlar ve oluşan su birikintileri nedeniyle güvenlik endişesiyle hareket ederek, 5 ilçede eğitime ara verildiğini duyurdu. Peki, Antalya’da yarın okullar tatil mi, 14 Şubat Antalya’da okullar tatil mi, hangi ilçelerde okullar tatil edildi?
13.02.2024 Gündem
New York’ta su baskınları nedeniyle OHAL ilan edildi
New York’ta su baskınları nedeniyle OHAL ilan edildi ABD’nin New York kentinde yoğun yağışlar nedeniyle su baskınları meydana geldi. Eyalet Valisi Kathy Hochul, OHAL ilan etti.
29.09.2023 Dünya
'Yeşil altın'ın kilosu 1000 liradan satılıyor
'Yeşil altın'ın kilosu 1000 liradan satılıyor Denizli’nin Çal ilçesinde Temmuz ayında başlayan bamya hasadı hız kesmeden devam ediyor. Bamyanın yaş fiyatı 150-200 TL arasında değişirken, kuru bamya fiyatı ise bin TL’ye yaklaşıyor.
23.08.2023 Gündem
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan sel felaketi yaşanan illere 50 milyon liralık kaynak
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan sel felaketi yaşanan illere 50 milyon liralık kaynak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, sel felaketi yaşanan illerde acil ve temel ihtiyaçların karşılanması için ilk olarak 50 milyon liralık kaynak aktarıldığını ifade edildi. Bakan Göktaş, Zonguldak için de 4,3 milyon liralık kaynak aktarılması talimatı verdiğini duyurdu.
12.07.2023 Gündem
Bereket bekliyorlardı, kabus olup yağdı! Yüzde 300 oranında arttı: 'Hepsini vurdu'
Bereket bekliyorlardı, kabus olup yağdı! Yüzde 300 oranında arttı: 'Hepsini vurdu' Sivas'ta önceki yıllara göre yüzde 300 oranında artan yağışlar, ürününden daha iyi verim almak için umutlanan çiftçilere kabus yaşattı. Merkez ve 6 ilçede yağışlar nedeniyle ekili araziler zarar gördü. Son olarak merkeze bağlı Tatlıcak köyünde yaklaşık 1500 dönüm ekili tarım arazisini dolu vurdu. Köylüler uzun zaman sonra ilk defa bu yıl yağışlarla verimli bir yıl geçirmeyi beklerken, tam tersine tarlalarının zarar gördüğünü ve mağdur olduklarını söyledi. 
24.06.2023 Yaşam
Amasya ve Samsun'dan acı haber! Sele kapılan 2 kişinin cansız bedenine ulaşıldı
Amasya ve Samsun'dan acı haber! Sele kapılan 2 kişinin cansız bedenine ulaşıldı Amasya'da dün akşam saatlerinde etkili olan sağanak sele yol açtı. Sele kapılan otomobildeki 1 kişi kurtuldu, kayıp 2 kişiden birinin ise sabah saatlerinde cesedine ulaşıldı. Samsun'un Ladik ilçesinde de 1 kişi sele kapılarak hayatını kaybetti. Meteoroloji'den bölge için kritik uyarı geldi.
5.06.2023 Gündem
İstanbul’un 2050 yılına kadar süresi var! Herkes depremi beklerken başka bir gerçek ortaya çıktı
İstanbul’un 2050 yılına kadar süresi var! Herkes depremi beklerken başka bir gerçek ortaya çıktı İklim değişikliği ve buzullardaki erimeler, okyanus ve denizlerdeki suyun yükseklik seviyelerini her geçen gün artırıyor. Müsilaj felaketini hatırlatan Boğaziçi Üniversitesi İklim Politikaları Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Levent Kurnaz, 2050 yılını işaret etti ve İstanbul için kritik bir uyarıda bulundu.
16.04.2023 Yaşam
İstanbul için alarm verildi! Büyük sıkıntı yaşanacak
İstanbul için alarm verildi! Büyük sıkıntı yaşanacak İstanbul'daki barajların doluluk oranı yüzde 31'li seviyelere geriledi. Yağışların azalmasıyla birlikte kuraklık tehlikesine karşı açıklamalarda bulunan Boğaziçi Üniversitesi İklim Politikaları Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Levent Kurnaz, "Eğer önümüzdeki 15 gün içerisinde İstanbul'a ciddi yağış düşmeye başlamazsa, İstanbul önemli bir su sıkıntısı yaşayacak. Yağmurun, daha çok hafif ve uzun süreli yağması barajları daha fazla dolduruyor" dedi.
12.01.2023 Gündem
Karaismailoğlu: Yoğun yağışlar gelmeden karayollarında lojistik hazırlıklarımızı tamamladık
Karaismailoğlu: Yoğun yağışlar gelmeden karayollarında lojistik hazırlıklarımızı tamamladık Tuzla'da karla mücadele ve yol bakım makinalarının hizmete alınma töreninde konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Yaz ve sonbaharın ardından kış mevsiminin yaklaştığı şu günlerde, özellikle doğu bölgelerimizde kar yağışları etkisini göstermeye başladı. Yoğun yağışlar gelmeden karayollarında lojistik hazırlıklarımızı tamamladık" dedi.
17.11.2022 Gündem
Kasırga durmuyor, elektrik gitti sular kesildi! Rüzgar hızı saatte 145 kilometre
Kasırga durmuyor, elektrik gitti sular kesildi! Rüzgar hızı saatte 145 kilometre Atlas Okyanusu’nda oluşan Fiona Kasırgası’nın vurduğu Porto Riko’nun 3’te 2’sinde elektrik kesintileri meydana gelirken, birçok şehirde su kesintileri yaşandı.
19.09.2022 Dünya
Sağanak yağışlar çok sayıda kentte etkili oldu! Yollar göle döndü, araçlar suya gömüldü! AFAD'dan flaş uyarı
Sağanak yağışlar çok sayıda kentte etkili oldu! Yollar göle döndü, araçlar suya gömüldü! AFAD'dan flaş uyarı Beklenen yağışlar çok sayıda kentte etkili oldu, yollar göle döndü çok sayıda araç sulara gömüldü. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bugünkü kuvvetli yağışa karşı çok sayıda kenti uyardı. Özellikle Marmara Bölgesi'nde görülecek yağışlar için CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Orhan Şen, 'Su baskını, hortuma kadar gidebilecek bir risk var.' ifadelerini kullandı ve yağıştan en çok etkilenecek şehirleri sıraladı. Meteoroloji'nin uyarısının ardından beklenen yağış sabah saatlerinde başladı. İstanbul Anadolu Yakası'nda etkili olan yağış sonrası Maltepe’de sokaklar göle döndü, araçlar sular altında kaldı. Bursa'da da sağanak nedeniyle Mudanya ilçesindeki Işıklı Deresi taşarken, araçlar ise sular içinde kaldı. Eminönü'nde yağmurun etkisiyle Kapalıçarşı ile Mısır Çarşısı'nda bazı işyerlerini su bastı. AFAD'tan ise son dakika hortum uyarısı yapıldı...
15.08.2022 Gündem
Sel mağdurlarına yardım ne zaman başlıyor? Esenyurt sel baskını nedeniyle mağdur olanlara nakdi yardım nasıl yapılacak, sel mağdurları nereye başvuracak?
Sel mağdurlarına yardım ne zaman başlıyor? Esenyurt sel baskını nedeniyle mağdur olanlara nakdi yardım nasıl yapılacak, sel mağdurları nereye başvuracak? Sel mağdurlarına yardım için yapılan aramalar arttı. İstanbul Valiliği, Esenyurt'ta meydana gelen sel baskınları sebebiyle evleri ve iş yerleri zarar gören vatandaşlara nakdi yardımların başladığını belirtti. Söz konusu gelişmenin ardından “Esenyurt sel baskını nedeniyle mağdur olanlara nakdi yardım nasıl yapılacak, sel mağdurları nereye başvuracak?” sorularına yanıt aranmaya başlandı. İşte Sel mağdurlarına yardım…
11.07.2022 Ekonomi
Nakdi destek kararı! 10.000, 5.000 ve 3.000 TL para yardımı yapıacak
Nakdi destek kararı! 10.000, 5.000 ve 3.000 TL para yardımı yapıacak Para desteği verilecek. İlk etapta yapılacak yardım miktarı açıklandı. 3.000 TL'lik ödeme yapılacak. Selden etkilelen vatandaşlara devlet desteği verilecek. Bakan Yakın sosyal medya üzerinden destek ile ilgili detayları açıkladı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, "İstanbul'da meydana gelen yoğun yağışlar neticesinde evleri zarar gören ve selden etkilenen vatandaşlarımıza ilk etapta 3.000 TL nakdi yardım yapacağız." ifadelerini kullandı. Bakan Soylu ise Esenyurt'ta evini su basanlara 5.000 lira, işyerini su basanlara ise 10 bin TL destek verileceğini duyurdu.
10.07.2022 Ekonomi
Bakan Karaismailoğlu, sel mağdurlarına seslendi: Maddi kayıplar kısa sürede telafi edilecektir
Bakan Karaismailoğlu, sel mağdurlarına seslendi: Maddi kayıplar kısa sürede telafi edilecektir Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “Geçen yıl 11 Ağustos’tan sonra yapılmış olan köprüler, istinat duvarları, dere ıslahları, barajlar yağışların etkisini azaltmıştır. Tabii iki kaybımız var. Bizi üzen tarafı o. Diğer maddi kayıplar kısa sürede telafi edilecektir. Hasar tespit bir taraftan devam ediyor” dedi.
29.06.2022 Gündem
Bakan Karaismailoğlu: Bu köprüler sayesinde bölgeler son yağışlardan hiç etkilenmedi
Bakan Karaismailoğlu: Bu köprüler sayesinde bölgeler son yağışlardan hiç etkilenmedi Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Sinop'un Ayancık ilçesinde 11 Ağustos 2021 tarihinde yaşanan sel felaketi sonrası yapılan yeni dizayn köprüler sayesinde bölgelerin yağışlardan etkilenmediğini söyledi. Çalışmaların devam edeceğine değinen Karaismailoğlu, yine vatandaşların tedbir amaçlı uyarıları dikkate almaları gerektiğini ifade etti.
28.06.2022 Gündem
Aşırı yağmur sele dönüştü! 6 ilde alarm verildi, uyarılar art arda geldi! Köprüler çöktü, hayat durdu...
Aşırı yağmur sele dönüştü! 6 ilde alarm verildi, uyarılar art arda geldi! Köprüler çöktü, hayat durdu... Aşırı yağmur, kuvvetli sağanak ve sel ile ilgili son dakika açıklaması! AFAD ile Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden kırmızı kod uyarıları art arda geldi. Zonguldak, Bartın, Kastamonu, Karabük ve Sinop'ta alarm verildi. Kastamonu'nun İnebolu ilçesinde şiddetli yağışın etkisiyle taşan sel suları 2 köprüyü yıktı, bir mahallede ise evleri sel suları bastı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İnebolu'da dere kenarında dükkanların açılmayacağını belirtti. Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen canlı yayında yaptığı açıklamada, bugünün tehlikeli olduğunu ifade ederek, “Kritik saatler başladı. Yağış şiddetini artırdı. İş biraz daha ciddileşmeye başladı" uyarısında bulundu. AFAD'dan yapılan son açıklamada ise Batı Karadeniz'deki 15 ilçe için taşkın riskinin tehlikeli boyutlara ulaştığı bildirildi.
27.06.2022 Gündem
Konya'da şiddetli sağanak yağış, yollar göle döndü!
Konya'da şiddetli sağanak yağış, yollar göle döndü! Konya şehir merkezi ve ilçelerinde sağanak yağış etkili oldu. Yağışlarla beraber meydana gelen hasarların tespiti ve yaşanabilecek olumsuzluklara karşı çalışmalar devam ediyor.
8.06.2022 Gündem
Çok yoğun yağışlar geri dönüyor! Mayıs ayı yağmurla kapanacak! Meteoroloji açıkladı ve tarih belli oldu, flaş uyarı...
Çok yoğun yağışlar geri dönüyor! Mayıs ayı yağmurla kapanacak! Meteoroloji açıkladı ve tarih belli oldu, flaş uyarı... Meteoroloji'den ve uzmanlardan son dakika hava durumu açıklaması! Kuvvetli yağışlar geri dönüyor. Tarih belli oldu. Yaz ayının yaklaştı ancak soğuk ve yağışlı hava dalgası yurdu terk etmiyor. Bugün bazı illerde yağmur var. Pazar günü ise yağış alan illerin sayısı artıyor. Yeni haftanın ilk gününden itibaren kuvvetli yağmur başlayacak. Sıcaklıklarda bir değişiklik olmayacak. Yağmurla başlayan mayıs ayı yağmurlu bitecek gibi görünüyor. Peki hava nasıl olacak? Hangi illerde yağmur yağacak? İşte son dakika hava durumu açıklamaları ve il il hava durumu...
21.05.2022 Gündem
Soğuk hava dalgası ve yoğun yağış geri dönüyor! Meteoroloji son dakika kodu ile duyurdu, bugünden itibaren....
Soğuk hava dalgası ve yoğun yağış geri dönüyor! Meteoroloji son dakika kodu ile duyurdu, bugünden itibaren.... Meteoroloji son dakika duyurdu! Yoğun yağışlar yeniden başlıyor. İller tek tek açıklandı. MGM saat vererek yoğun yağışa karşı vatandaşları uyardı. Ayrıca toz taşınımı da risk oluşturuyor. Ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde azalma, hava kalitesinde düşme görülecek. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, Yurdun iç ve doğu kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu'nun güneyi, Batı Karadeniz’in iç kesimleri ile Ankara, Kırıkkale, Çankırı, Kırşehir, Iğdır, Muş, Ağrı, Van, Hakkari, Adıyaman, G. Antep ve Kilis çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda yer yer toz taşınımı bekleniyor.
17.05.2022 Gündem
Meteoroloji 54 il için son dakika duyurdu! Hava soğuyor, 10 derece birden düşecek, yoğun yağışlar geliyor! İstanbul, Ankara dahil...
Meteoroloji 54 il için son dakika duyurdu! Hava soğuyor, 10 derece birden düşecek, yoğun yağışlar geliyor! İstanbul, Ankara dahil... 54 il için Meteoroloji'den son dakika açıklaması geldi. Çok kuvvetli yağmur geliyor. Tarihler tek tek duyuruldu. İstanbul da dahil Marmara'da yağışların başlayacağı zaman açıklandı. Bir gün hava günlük güneşlik olurken, bir gün yağmur yağıyor. Havaların ne zaman tam olarak düzeleceği merak ediliyor. Prof. Dr. Orhan Şen, önümüzdeki 10 gün içerisinde en sıcak günün bugün olduğunu belirterek, yağışların başlayacağı tarihi duyurdu. İstanbul'a da yağış geliyor. Sıcaklıklar 10 derece birden düşecek. Meteoroloji de bugün ve önümüzdeki günler için hava tahminlerini duyurdu. Son dakika hava durumu açıklamaları...
13.05.2022 Gündem
İstanbul’da kar yağışı ne kadar sürecek? Kar yağışı İstanbul'da kaç gün sürecek, ne zaman bitecek?
İstanbul’da kar yağışı ne kadar sürecek? Kar yağışı İstanbul'da kaç gün sürecek, ne zaman bitecek? Cuma günü başlayan kar etkisini sürdürerek devam ediyor. İstanbul için alarm verildi, Karadeniz üzerinden kütleler yoğun olarak giriş yapacak. Karadeniz'in batısında beklenen vorteks öğlen saatlerinin ardından varlığını gösterecek, İstanbul’u büyük ölçüde etkileyecek. Uzmanlar İstanbul’da yıllardır görülmeyen bir yağışının olacağını belirtiyor. Peki, İstanbul’da kar yağışı ne kadar sürecek? İstanbul'da kar yağışı ne zaman bitecek?
24.01.2022 Gündem
Kar yağışı ile ilgili son dakika uyarısı! ‘İzlanda kışı geldi, 49 ilde alarm verildi! İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa... Dikkat: Penguen gibi...
Kar yağışı ile ilgili son dakika uyarısı! ‘İzlanda kışı geldi, 49 ilde alarm verildi! İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa... Dikkat: Penguen gibi... Kar yağışı ile ilgili son dakika gelişmesi! Türkiye ‘İzlanda kışı’nın etkisi altına girdi, İstanbul’da beyaz kabus başladı, Meteoroloji'den kuvvetli yağış, yoğun kar, don, rüzgar ve çığ uyarıları geldi. AFAD kar yağışının esir aldığı illeri tek tek açıkladı. Valilik kuvvetli kar ve gök gürültülü kar sağanağının akşam saatlerine kadar devam edeceğini duyurdu. İBB’den yapılan açıklamada ise zorunlu olmadıkça bireysel araçla dışarı çıkılmaması uyarısı geldi. Buzlanmadan dolayı düşerek yaralanmaları azaltmak için uyarıda bulunan AKUT Genel Başkanı “Karlı ve buzlu yolda penguen yürüyüşü tekniğini uygulayın” dedi. Çorum'da araçlar yolda kaldı, aşırı buzlanma nedeniyle yolcu otobüsü kaza yaptı. Kar yağışı nedeniyle kapanan Samsun - Ankara karayolu 5 saatlik çalışmanın ardından trafiğe açıldı. 62 bin 262 personelle sahada olan AFAD ekipleri, olumsuz hava koşullarından etkilenen 1802 vatandaşa müdahale etti. Meteoroloji Genel Müdürlüğü beklenen yoğun yağışlar nedeniyle 49 kente sarı ve turuncu uyarıda bulurken valilikler de teyakkuza geçti. İstanbul'da gece saatlerinde kar yağışı yeniden başladı.
23.01.2022 Gündem
Edirne'de yağmur felaketi: 11 kişi kurtarıldı, 1 kişinin cansız bedenine ulaşıldı
Edirne'de yağmur felaketi: 11 kişi kurtarıldı, 1 kişinin cansız bedenine ulaşıldı Edirne'nin Enez ilçesinde sel nedeniyle mahsur kalan 11 kişi kurtarıldı. Dere kenarındaki evinde yaşayan 75 yaşındaki Murat Güneş de sel sularına kapıldı. Güneş'in en son komşusuyla telefonda görüştüğü ve 'beni kurtarın' dediği öğrenildi. AFAD ve jandarma ekipleri tarafından yapılan arama kurtarma çalışmaları neticesinde Güneş'in cansız bedeni evine 200 metre uzaklıkta dere yatağında bulundu. Yağış ise etkisini artırarak devam ediyor.
13.12.2021 Yaşam
Türkiye'den Hindistan ve Nepal’e taziye mesajı
Türkiye'den Hindistan ve Nepal’e taziye mesajı Dışişleri Bakanlığı, Hindistan ve Nepal’deki sel ve heyelanlarda yaşamını yitirenler için taziye mesajı yayımladı.
20.10.2021 Gündem
Rize- Artvin Havalimanı'nda sona gelindi! Deneme uçuşları aralıkta
Rize- Artvin Havalimanı'nda sona gelindi! Deneme uçuşları aralıkta Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nca 1000 hektarlık alanda projelendirilen, tamamlandığında Türkiye'nin deniz dolgusuna inşa edilecek 2'nci havalimanı olacak Rize-Artvin Havalimanı'nda sona gelindi. Altyapıda yüzde 97,5’i tamamlanan projede, aralık ayında deneme uçuşları yapılması planlanıyor. Rize Valisi Kemal Çeber, "Aralık ayı itibarıyla altyapı işimizin tamamen biteceğini, pistlerimizin hazır ve uçaklarımızın deneme uçuşu yapabileceği hale gelebileceğini öngörüyoruz” dedi.
8.10.2021 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri