Gazete Vatan Logo

‘Zengin birisi ne asker olabilir ne şehit’

‘Zengin birisi ne asker  olabilir ne şehit’

Şemdinli’de şehit olan 24 yaşındaki Batıkan Avcı sosyal medya hesabında son olarak bu mesajı paylaşmıştı.

HAKKARİ’nin Şemdinli ilçesine bağlı Tekeli Köyü’ne bağlı Üstünağaç ile Çalışkanlar mezrası arasında bulunan alanda hendek kazarak köy yolunu ulaşıma kapatan PKK’lılara yönelik geniş kapsamlı operasyon başlatıldı. Bölgeye sevk edilen güvenlik güçleri ile PKK’lılar arasında çatışma çıktı. Sözleşmeli piyade er 24 Batıkan Avcı şehit oldu. Avcı’nın Erzurum’un Narman ilçesine bağlı Taşburun Köyü’nde yaşayan ailesine acı haberi Narman Kaymakamı Murat Eren verdi.

‘Oy benim yavrum’

Acı haberin ardından güçlükle ayakta duran şehit babası Köksal Avcı, “İçim yanıyor. Bu nasıl bir acıdır Allah’ım, oy benim yavrum, oy” diyerek ağıt yaktı. Baba Köksel, oğluyla 2 gün önce telefonla görüştüğünü ‘durumunun iyi olduğunu’ söylediğini anlattı. Avcı’nın cenazesinin bugün öğle namazından sonra Narman ilçesinde düzenlenecek törenin ardından köy mezarlığında defnedileceği öğrenildi. Şehit Avcı’nın Facebook hesabında son paylaşımı yürek burktu. Avcı’nın son paylaşımı şöyle: “Zengin birisi ne asker olabilir ne de şehit.”

Haberin Devamı

‘20 PKK’lı öldürüldü’
Avcı’nın şehit olduğu çatışmanın ardından bölgeye iki F-16 uçağı gönderildi. F-16 uçaklarının bölgeye yaptıkları hava taarruzları sonucunda doçka mevzileri ile onar kişilik iki grup halindeki 20 PKK’lının bombalamada öldürüldüğü ifade edildi.