Gazete Vatan Logo

Zafer Zafer Benimdir Diyebilenindir (30 Ağustos) sözü ne zaman söylenmiştir, Zafer Zafer Benimdir Diyebilenindir sözü kime ait?

30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle gündemde yer alan 30 Ağustos özlü, anlamlı sözlerden birisi de 'Zafer, zafer benimdir diyebilenindir' oldu. Sözün kime ait olduğu ise merak ediliyor. Peki, Zafer, zafer benimdir diyebilenindir sözünü kim söylemiştir? Zafer, zafer benimdir diyebilenindir sözü kime ait, ne zaman söylenmiş, ne anlama geliyor?

Zafer Zafer Benimdir Diyebilenindir (30 Ağustos) sözü ne zaman söylenmiştir, Zafer Zafer Benimdir Diyebilenindir sözü kime ait?

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 101. yılını kutladığımız bu günde ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Büyük Taarruz ve Kurtuluş Savaşı'nda söylediği sözler araştırılırken, "Zafer, zafer benimdir diyebilenindir" sözünün kime ait olduğu, ne zaman söylendiği sorgulanamaya başlandı.

ZAFER, ZAFER BENİMDİR DİYEBİLENİNDİR SÖZÜ KİME AİT?

'Zafer, zafer benimdir diyebilenindir' sözü Mustafa Kemal Atatürk'e aittir. Mustafa Kemal Atatürk 'Zafer, zafer benimdir diyebilenindir.' sözünü Büyük Taarruz için söylemiştir. Aslında sözün devamı vardır. Bu sözün uzun hali şu şekilde:

"- Zafer, zafer benimdir diyebilenindir. Başarı ise başaracağım diye başlayarak sonunda başardım diyenindir."

(M. K. Atatürk)

ZAFER, ZAFER BENİMDİR DİYEBİLENİNDİR SÖZÜ NE DEMEK?

'Zafer, zafer benimdir diyebilenindir.' sözü Mustafa Kemal Atatürk'ün en beğenilen sözleri arasında yer almaktadır. Günümüzde 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları için paylaşılan sözlerin başında gelmektedir.