Gazete Vatan Logo

Yüksel: Bu seferberlik ilanıdır

CHP İzmir, 4 Ağustos Perşembe günü Gündoğdu Meydanı’nda düzenlenecek Cumhuriyet ve Demokrasi Mitingi’ne kilitlendi. CHP’nin mevcut ve eski yöneticileriyle mahalle mahalle, köy köy, sokak sokak dolaşıp vatandaşları mitinge davet ettiklerini belirten CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel, "Bu, seferberlik ilanıdır bu" dedi.

Yüksel: Bu seferberlik ilanıdır

15 Temmuz darbe girişiminin ardından İstanbul Taksim Meydanı’nda Cumhuriyet ve Demokrasi Mitingi düzenleyen CHP, şimdi de aynı büyük buluşmayı 4 Ağustos Perşembe günü İzmir Gündoğdu Meydanı’nda gerçekleştirecek. Miting çalışmaları kapsamında CHP İzmir tarafından CHP ambleminin yer almadığı 1 milyon el ilanı bastırılırken, 1 milyon el ilanı daha bastırılarak halka dağıtılacak. Kentin dört bir yanına billboardlar, afişler ve pankartlar asılırken, ilçelerden alana gelecek otobüsler için de ayrıca bir toplantı yapılacağı belirtildi. CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel, CHP’nin mevcut ve eski yöneticileriyle mahalle mahalle, köy köy, sokak sokak dolaşıp vatandaşları mitinge davet ettiklerini ifade ederek adeta seferberlik ilan ettiklerini kaydetti.

"ÖZGÜRLÜK MEYDANI"

Mitingde, bütün Kordon’un dolmuş olmasına oy bakımından bakmayacaklarını söyleyen Yüksel, "Bizim partimize oy verecek bu kadar insan geldi diye değerlendirmeyeceğiz, öyle düşünmeyeceğiz. Orayı darbeye karşı olan, demokrasiye sahip çıkan, her görüşten insanın gelip darbeye karşı çıktığı, demokrasiye, laikliğe, cumhuriyete, hukukun üstünlüğüne sahip çıktığı bir meydan, bir özgürlük meydanı olarak düşünüyoruz" diye konuştu.

Haberin Devamı

"İLANLARDA CHP AMBLEMİ YOK"

Yüksel, mitingi CHP’nin düzenlediğini ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da konuşma yapacağını hatırlatarak şunları söyledi:

"Bizim astığımız ve dağıttığımız bilboardlarda, flamalarda, ilanlarda CHP’nin amblemi yok. Dolayısıyla biz mitinge parti flamalarıyla gelmeyeceğiz. Bu mitinge bütün İzmir’i davet ediyoruz. Her siyasal görüşten, inanç, etnik köken, her renkten, demokrasiden, laiklikten, özgürlükten, barıştan yana olan herkesin bu büyük buluşmada yer almasını gönülden arzuluyoruz. Zaten bu mitingi, büyük buluşmayı gerçekleştirmemizin altında da bu yatıyor."

GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

Miting öncesi İzmir İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya ve İzmir Valisi Erol Ayyıldız ile görüştüklerini, geniş güvenlik önlemlerinin alınacağı büyük buluşmada hiçbir sorunun olacağını düşünmediklerini belirten Yüksel, "Vatandaşlarımız huzur içinde, güven içinde buraya gelsinler. Hiçbir risk taşımıyor. Biliyorsunuz ki İzmir’de hiçbir zaman büyük bir olay olmadı umarım mitingde de olmayacakö ifadelerini kullandı. Yüksel, henüz hiçbir kuruma resmi davette bulunmadıklarını ancak görüşmeler neticesinde siyasi parti yöneticileri, sendikalar ve meslek odalarının da mitinge katılacaklarını beyan ettiklerini kaydetti.

Haberin Devamı