Gazete Vatan Logo

Yük trenine bombalı saldırı

Sivas'tan Erzurum yönüne giden inşaat malzemesi taşıyan 19 vagonluk yük trenine, Erzincan'ın İliç-Kemah ilçeleri arasında uzaktan kumandalı bombalı saldırı yapan teröristlerin ele geçirilmesi için operasyonların sürdüğü açıklandı

Saldırı, İliç-Kemah ilçeleri arasındaki Güllübağ İstasyonu yakınlarında dün saat 20.30 sıralarında meydana geldi. Sivas'tan içerisinde demir ve çimento bulunan, 19 vagonuyla Erzurum'a gitmek üzere hareket eden 44 bin 206 sefer sayılı yük treninin geçişi sırasında, teröristler önceden raylara döşediği bombayı uzaktan kumanda ile patlattı. Trende bulunan 3 görevlinin yara almadan kurtulduğu saldırıda orta vagonlardan biri ile demiryolunda hasar oluştu. Patlamadan sonra güvenlik güçleri bölgeye giderek trenin çevresinde önlem aldı.

Uzmanların yaptığı incelemede yola döşenen bomba mekanizmasının cep telefonu ile harekete geçirildiği saptandı. Demiryolunda ikinci tuzak bomba olabileceği kuşkusu ile teknik ekibin gün ağardıktan sonra bölgeye giderek vagon ve raylarda oluşan hasarın giderilmesine karar verildi. Tren personeli ise Güllübağ İstasyonu'na götürüldü.

Demiryolundaki hasar nedeniyle Erzincan-Sivas demiryolu ulaşıma kapatıldı. Kars'tan Ankara'ya giden 41 bin 401 sefer sayılı `Erzurum Ekspresi'nin 105 yolcusu, Kemah İstasyonu'ndan otobüslerle Sivas'a nakledildi.

Erzincan Valisi Ali Güngör, 19 vagondan oluşan yük treni katarından 1 vagon, 1 metre kadar raydan çıktığını bildirirken şöyle dedi:

"Olay yerinde yapılan incelemede teröristlerin bombayı uzaktan kumandalı patlayıcı düzeneği ile patlattıkları anlaşılmıştır. Demiryolu rayında oluşan hasarların giderilmesi ve yolun ulaşıma açılması için çalışmalarımız devam ediyor. Kaçan teröristlerin yakalanması için bölgede başlatılan geniş çaplı operasyonlar devam ediyor. Bombayı koyan teröristler hakkında elimizde kesin bilgi yok. Vatandaşlar, güvenlik kuvvetlerine yeterince yardımcı olmuyor. Olayı 3 kişinin yaptığı tahmin ediliyor. Raylara konulan patlayıcının cinsi de uzman ekiplerin incelemelerinden sonra anlaşılacak."

Haberin Devamı