Gazete Vatan Logo

Yük trenine bombalı saldırı

Elazığ-Tatvan seferini yapmakta olan yük trenine Muş'un Kale ve Kurt istasyonları arasında uzaktan kumandalı bombalı saldırı düzenlendi. PKK'lı teröristlerin düzenlediği ve can kaybının olmadığı saldırıda demiryolu 50 metre kadar hasar gördü, yük treninin 2 vagonu devrildi

TCDD Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, 55550 sefer sayılı yük trenine, bugün saat 14.20'de bombalı saldırı yapıldı. Can kaybı ve yaralananın olmadığı saldırıda, yük trenine ait içinde pet su şişesi bulunan 2 vagon raydan çıktı. Demiryolunun 50 metrelik bölümü ile bazı yük vagonlarında da hasar meydana geldi.

Muş Gar Müdürlüğü yetkilileri, Bingöl sınırına yakın bölgedeki Kale-Kurt istasyonları arasında meydana gelen saldırıdan sonra ekiplerin bölgeye sevdekildiğini bildirdiler. Yetkililer, Kale-Kurt istasyonlarının 12'nci kilometresinde demiryolunun hasar gördüğünü, bu nedenle Elazığ-Tatvan seferlerinin karşılıklı olarak iptal edildiğini söylediler. Karayolu bağlantısı bulunmayan bölgede, hasar tesbit ve onarım çalışmaları başlatıldı.