Gazete Vatan Logo

Yük trenine bombalı saldırı: 2 yaralı

ELAZIĞ'dan Bitlis'in Tatvan İlçesi'ne giden yük treninin geçişi sırasında PKK'lı teröristlerin daha önceden yola döşedikleri mayını uzaktan kumanda ile patlatması sonucu lokomotif raydan çıkarken 5 vagon da devrildi. Saldırıda yaralanan iki makinist tedavi altına alınırken bölgeye askeri birlikler sevkedildi.

Elazığ'dan Bitlis'in Tatvan İlçesi'ne gitmek üzere makinistler Burhan Arslan ve Sabri Yılmaz komutasında hareket eden 54704 sefer sayılı yük treni, PKK'lı terövristlerin bombalı saldırısına uğradı. Trenin saat 21.00 sıralarında Bingöl'ün Genç İlçesi'ne bağlı Yoldaşan Mevkii'nde geçişi sırasında, PKK'lı teröristler, daha önceden raylara döşedikleri mayını uzaktan kumanda ile patlattı. Saldırıda lokomatif raylardan çıkarken, yük dolu 5 vagon devrildi. Olaydan makinistler Burhan Arslan ile Sabri Yılmaz, yaralandı.

Saldırının haber verilmesi üzerine bölgeye güvenlik güçleri sevkedilirken, yaralı makinistler Bingöl Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Makinistlerin sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi. Güvenlik güçleri bölgede geniş çaplı arama ve tarama çalışması başlattı.

Demiryolu görevlileri de kapanan demiryolunun ulaşıma açılması için çalışma başlattı.

Haberin Devamı