Gazete Vatan Logo

‘Yönetme ehliyeti yok’

Danıştay töreninde yaşananları anlatan CHP lideri “Cumhurbaşkanına saygı bile duymuyor. Bu kişi, bir de cumhurbaşkanı olmayı düşünüyor” dedi

‘Yönetme ehliyeti yok’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Halkla İlişkiler Birimi tarafından gençlerle gerçekleştirilen toplantıda, Danıştay töreninde yaşananları yorumladı. Çağdaş demokrasilerde yasama, yürütme ve yargının birbirini denetlemesi gerektiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, “Eğer bu denetim gerçekleşmez ise diktatörler ortaya çıkar. Ülkemizde de yaşanan bu. Türkiye’nin bir diktatörü var. Sizin yanınıza gelmeden önce Danıştay’ın törenlerindeydim” dedi.

‘Bağırdı, çağırdı’

CHP lideri Kılıçdaroğlu şöyle devam etti: “Türkiye Barolar Birliği Başkanı bir konuşma yapıyor, bu konuşmasına bile tahammül edemiyor. Tipik bir diktatör davranışı. Baroların temsilcisi konuşurken Başbakan kendini kaybetti. Ayağa kalktı bağırdı, çağırdı. Cumhurbaşkanı sakinleştirmeye çalışıyor ancak sakinleşmiyor. Cumhurbaşkanına saygı bile duymuyor. Bu kişi bir de cumhurbaşkanı olmayı düşünüyor.”

Kılıçdaroğlu’nun, demokrasi mücadelesinin zor olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:


‘Üç büyük devrim’

“Demokrasi altın tabak içinde bize sunulmuyor. Demokrasi bir şeyler feda edilerek mücadele edilerek kazanılır. Bizim almamız gereken daha çok mesafe var. Üç büyük devrim yaşadı bu ülke. Birincisi, cumhuriyet kuruldu. İkincisi çok partili yaşama geçildi. Üçüncüsü de sosyal demokrasidir” diye konuştu.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, yaptığı yazılı açıklamada ise, “Danıştay’ın 146. yılını kutlama töreninde ortaya çıkan tablo, devlet yönetme ehliyetini kaybetmiş birinin tutum ve davranışının topluma yansımasıdır” ifadesini kullandı.


‘Gül’e saygısızlık’

MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, Başbakan Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün bulunduğu yerde sergilediği davaranışın Cumhurabaşkanı Abdullah Gül’e saygısızlık olduğunu söyledi. Gül’ün, Erdoğan’la birlikte salondan çıkmasını da eleştiren MHP’li Oktay Vural, “Cumhurbaşkanı’nın, Başbakanın talimatı ya da yönlendirmesiyle hareket etmemesi lazım” diye konuştu.

Haberin Devamı