Gazete Vatan Logo

Yivsiz av tüfeği ruhsat yenileme 2023 ücreti ne kadar? e devlet yivsiz tüfek ruhsat yenileme başvurusu nasıl yapılır, randevu nasıl alınır, gerekli belgeler neler?

Emniyet Genel Müdürlüğü, yivsiz tüfek ruhsat sahiplerine yönelik önemli bir duyuru yayınladı. Yurt genelindeki emniyet müdürlüklerine yollanan duyuruda 1 Eylül son tarih denildi. Peki, Yivsiz av tüfeği ruhsat yenileme 2023 ücreti ne kadar? e devlet yivsiz tüfek ruhsat yenileme başvurusu nasıl yapılır, randevu nasıl alınır, gerekli belgeler neler?

Yivsiz av tüfeği ruhsat yenileme 2023 ücreti ne kadar? e devlet yivsiz tüfek ruhsat yenileme başvurusu nasıl yapılır, randevu nasıl alınır, gerekli belgeler neler?

Kent genelinde astığı afişler ve sosyal medya üzerinden yapılan duyuruda, yivsiz tüfek ruhsatlarının 1 Eylül tarihine kadar yenilenmesi gerektiği bildirildi. Bu süre içerisinde ruhsat yenileme işlemi gerçekleştirilmeyenler ise 2 bin 864 TL idari para cezası ile karşılaşacak. Peki, yivsiz tüfek ruhsat yenileme dilekçesi nasıl yazılır, yivsiz av tüfeği ruhsat yenileme başvurusu e-devlet nasıl yapılır?

YİVSİZ AV TÜFEĞİ RUHSAT YENİLEME 2023 ÜCRETİ NE KADAR?

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan duyuru afişinde şu ifadeler yer alıyor: “Yivsiz tüfek ruhsatnamesi geçerlilik süresi dolan vatandaşlarımızın 01.09.2023 tarihine kadar ruhsatnamelerini yenilemeleri gerekmektedir. Ruhsatnamelerini yenilemeyen vatandaşlarımızın ruhsatnameleri, 01.09.2023 tarihinden itibaren geçersiz sayılacak ve 2521 sayılı Kanun'un 13. maddesi çerçevesinde tüfek muhafaza altına alınarak, her bir tüfek için 2 bin 864 TL para cezası uygulanacak. Tüfeğin bir ay içerisinde ruhsatlandırılmaması veya menşeine yarar belgenin ibraz edilmemesi halinde mülkiyeti kamuya geçirilecektir.”

Haberin Devamı

Yivsiz tüfek ruhsat sahiplerinin belirtilen tarihe kadar ruhsatlarını yenilemeleri, aksi halde ciddi idari para cezaları ve tüfeklerin kamuya geçirilmesi gibi sonuçlarla karşılaşabilecekleri belirtiliyor. Bu nedenle ruhsat sahiplerinin belirtilen tarihi dikkate alarak gerekli işlemleri zamanında gerçekleştirmeleri büyük önem taşıyor.

YİVSİZ AV TÜFEĞİ RUHSATI YENİLEME NASIL YAPILIR?

Eğer daha önce ruhsatname aldıysanız muhtemelen 5 yılın sonunda yenilenmesi gerektiğini az çok biliyor olabilirsiniz. İlk defa ruhsatname satın alacaksanız gerekli tüm detayları bu yazımızda sizler için derledik. 5 yılı tamamlamanın ardından devam edilmek isteniyorsa 1 ay içerisinde ruhsatı yenilemek gerekmektedir.

YİVSİZ AV TÜFEĞİ SATIN ALMA BELGESİ NASIL ÇIKARILIR?

Tüfek ediniminde her ülkenin kendine özel mevzuatları bulunabilmektedir. Gerekli yasalara ve düzenlemelere uygun bir süreç geçirmek önemlidir. Türkiye'de yivsiz av tüfeği ruhsatı çıkartabilmek için öncelikle Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmanız gerekmektedir. İkamet ettiğiniz bölgeye göre il/ilçe emniyet müdürlüğüne müracaat edilmelidir.

Haberin Devamı

YİVSİZ AV TÜFEĞİ RUHSATI İÇİN GEREKLİ BELGELER

⦁ Nüfus cüzdanı aslı.

⦁ 2 Adet biyometrik fotoğraf (son 6 ay içerisinde çekilmiş).

⦁ Dilekçe.

⦁ Parmak izi.

⦁ Ruhsatname harcı:  178.70 TL'dir. (Başvurduğunuz tarihe göre fiyat değişiklik gösterebilir, vezneden yatırılacaktır.)

⦁ Kart bedeli: 200 TL (Ziraat Bankası Türk Polis Teşkilatı Güçlendirme Vakfı'nın kurumsal hesabına yatırılacaktır.)

⦁ Kapaklı dosya.

⦁ Sağlık raporu. (Aile hekiminden veya devlet hastanesinden alınmış olması, yivsiz av tüfeği almasında ruhen ve bedenen sakınca yoktur yazısının bulunması gerekmektedir.)

⦁ Vergi borcu yoktur belgesi. (Var ise 2.000 TL'den az olması gerekmektedir.)

YİVSİZ AV TÜFEĞİ BAŞVURU DİLEKÇESİ ÖRNEĞİ

                                   İl Emniyet Müdürlüğüne

                                          .........................

Yivsiz tüfek edinmek için tarafıma yivsiz tüfek ruhsatnamesi ve yivsiz tüfek satın alma belgesinin verilmesini arz eder,iyi çalışmalar dilerim. .../.../ 2023

Haberin Devamı

        

                                                                                                Ad Soyad

                                                                                                        .................

T.C:

Adres:

Telefon:

 

Bu şekilde bir dilekçe hazırlayıp, gerekli belgeleri de eksiksiz tamamlamanız gerekmektedir.