Gazete Vatan Logo

Yine Vatan’ın!

En önemli ödüller arasında yer alan “Abdi İpekçi Ödülü”nü bu yıl da VATAN gazetesi aldı

Türkiye’de habercilik alanında en önemli ödüller arasında yer alan “Abdi İpekçi Ödülü”nü bu yıl da VATAN gazetesi aldı. Hrant Dink suikastı davasının hakimi Rüstem Eryılmaz’ın açıklamalarının yer aldığı ve Öge Demirkan’ın yazdığı ‘Örgüt yok demedik... Delil yok’ haberi yılın en iyi haberi seçildi.

Gazeteci Abdi İpekçi anısına ‘Milliyet’ tarafından düzenlenen “Yılın Gazetecilik Ödülü”nü geçen yıl olduğu gibi bu yıl da VATAN gazetesi aldı. Geçen yıl Kemal Göktaş, Hrant Dink’in katledilmesiyle ilgili olarak devletin AİHM’ye verdiği savunmayla ilgili haberiyle ödül almıştı. Bu yıl da yine Hrant Dink davasıyla ilgili yapılan haber, yılın haberi seçildi. VATAN gazetesinden Öge Demirkan’ın, Dink davasına bakan mahkeme heyeti Başkanı Rüstem Eryılmaz ile yaptığı röportaj okuyucuya “Örgüt yok demedik... Delil yok” başlığıyla sunulmuştu. İşte bu haber, seçici kurul tarafından yılın haberi seçildi. Bu haberin seçilmesinin gerekçesi ise şöyle açıklandı: “Türkiye’nin yıllardır büyük ilgiyle izlediği bir konuda çok zor bir işi başararak son derece ilginç ve meseleye yeni boyutlar getiren bir haber yaptığı gerekçesiyle ödüle değer bulundu.”

Fotoğraf ödülü Radikal’e

Fotoğraf dalında ise Radikal gazetesinden Serkan Ocak’ın çektiği “Taziyede kaymakam linç ediliyordu” fotoğrafıyla ödül aldı. Seçici kurul tarafından bu ödülün gerekçesi de şöyle açıklandı: “Türkiye’de devam eden bir huzursuzluğu belleklere kazıyacak bir görüntüyle saptadığı gerekçesiyle ödüllendirildi.” Seçici kurul tarafından yapılan açıklamada tutuklu gazeteciler konusuna da dikkat çekildi ve konuyla ilgili de şu açıklama yapıldı: Seçiciler Kurulu bu yıl yarışmaya katılan gazetecilerden iki gazetecinin tutuklu olmasını saptamış ve konuda üzüntülerini bildirmiştir.

Seçici kurul

Bu yıl ki Abdi İpekçi Ödülü’nün seçici kurulu şu isimlerden oluştu: Sabah gazetesi yazarı Prof. Dr. Bülent Kahraman, İstanbul Ticaret Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cüneyt Binatlı, Milliyet gazetesi yazarı Doğan Heper, Abdi İpekçi’nin eşi Sibel İpekçi, Milliyet gazetesi yazarı Sami Kohen, Vatan gazetesi Başyazarı Güngör Mengi, İletişim Uzmanı, yazar Prof. Dr. Haluk Şahin, geçen yılın haber ödülü sahibi Kemal Göktaş, geçen yılın fotoğraf dalı ödülünün sahibi Ümit Bektaş.

Haberin Devamı