Gazete Vatan Logo

Yılbaşı canileri

6.. 5.. 4.. 3.. Yeni yıla saniyeler kala magandalar havaya ateş açtı. Samsun'da 6 yaşındaki Tuğba öldü, İstanbul'da bir genç kız ölümle boğuşuyor

Maganda yüzünde komada
Diyarbakır'dan yeni yıla İstanbul'da girmek için ağabeyinin Kemerburgaz Göktürk Köyü'ndeki evine gelen Yıldız Aktaş, Taksim Meydanı'ndaki kutlamaları seyretmek istedi.

Ağabeyi ve yengesiyle birlikte Taksim'e giden genç kız, konser alanına doğru yürürken yeni yıl için geri sayım başladı. Talihsiz kız, 2006'ya 3 saniye kala başına isabet eden bir serseri kurşunla yere yığıldı. Önce baygınlık geçirdiği sanılan ancak daha sonra kafasından kan geldiği anlaşılan Aktaş, Fatih'teki Özel Medical Park Hastanesi'ne kaldırıldı. Film çekilemediği için kafasındaki kurşun fark edilmeyen Aktaş, Samatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Röntgeni çekilen Ertaş'ın kafasının sol tarafından bir adet merminin girerek beyni zedeleyip sağ taraftaki kemiğe saplandığı belirlendi. Ertaş'ın hayati tehlikeyi atlatamadığı belirtildi.

Kuzeni Tuğba'nın katili oldu
Samsun'un Derecebahçe Mahallesi'nde oturan Yusuf Keskin, kardeşi Recep Keskin ile kayınbiraderi 33 Şenel K.'yi yeni yıl kutlaması için evine davet etti. Aileler 2005 yılının son dakikalarına eğlenerek girdi. Yakup Keskin, Şenel K.'nın beraberinde getirdiği ruhsatlı pompalı tüfeğini alıp terasa çıktı ve havaya 4 el kutlama ateşi açtı. Bu sırada tüfek tutukluk yaptı. İddiaya göre, terasta bulunan lise ikinci sınıf öğrencisi C.K, tüfeği alıp içindeki fişekleri çıkartmak istedi. Bu sırada tetiğe dokunan C.K, tüfeğin ateş alması sonucu karşısında bulunan yeğeni Tuğba Keskin'i (6) başından vurdu. Ağır Yaralanan minik Tuğba, kaldırıldığı Samsun Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Ölümle sonuçlanan yılbaşı kutlaması sonrasında ise C.K, polis tarafından gözaltına alındı.

Havai fişek gösterisi izlerken vuruldu
İzmir'in Boğaziçi semtinde oturan Nahide Mashatdereli evlerinin terasına çıkarak, havai fişek gösterisini izlemeye başladı. Bu sırada yeni yıla girişlerini tabancayla kutlayan kimliği belirsiz kişi ya da kişilerin havaya açtıkları ateş sırasında seken kurşunlardan biri, Mashatdereli'nin göğsüne isabet etti. Kanlar içinde yere yığılarak ağır yaralanan bir çocuk annesi kadın, eşi ve komşuları tarafından Tepecik Eğitim Hastanesi'ne kaldırıldı. Talihsiz kadın, ameliyatla kurşunun çıkartılmasının ardından Göğüs Cerrahisi Servisi'ne yatırıldı. Eşinin vurulmasına tepki gösteren Kadir Mahatdereli, "Olay alışık olduğumuz gibi bir maganda olayı. Bunların önüne geçilmediği sürece daha çok acı yaşanır. Ama artık bir yerde dur denilip son verilmesinin zamanı geldi" dedi. Olaydan sonra araştırma başlatan polis, tabancayı ateşleyeni yakalamak için soruşturma başlattı.

Haberin Devamı