Gazete Vatan Logo

Yeni kabine toplantısı ne zaman? Bu hafta kabine toplantısı yapılacak mı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına Yanık'ın, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına Bilgin'in ve Ticaret Bakanlığına da Muş'un getirilmesinin yeni kabine ile koronavirüs toplantısının ne zaman olacağı merak ediliyor. Yeni kabine toplantısı ne zaman yapılacak 2021?

Yeni kabine toplantısı ne zaman? Bu hafta kabine toplantısı yapılacak mı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında gerçekleşen son kabine toplantısında vaka sayılarını kontrol altına alabilmek için Ramazan boyunca hafta sonları sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti. Kabine değişikliği sonrası vatandaşların gözü yeni Kabine Toplantısı’na çevrildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında gerçekleşen yeni kabine toplantısı ne zaman yapılacak?

YENİ KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN YAPILACAK?

Kabine Toplantısı iki haftada bir yapıldığından yeni Kabine Toplantısı’nın 26 Nisan Pazartesi günü gerçekleşi bekleniyor.

ALINAN SON KARARLAR

Hafta içerisinde yer alan günlerde (Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe ve Cuma) 19.00-­05.00 saatleri arasında, hafta sonları ise Cuma günleri saat 19.00’da başlayıp, Cumartesi ve Pazar günlerinin tamamını kapsayacak ve Pazartesi günleri saat 05.00’de tamamlanacak şekilde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak.Sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu Cumartesi ve Pazar günleri market, bakkal, manav, kasaplar ve kuruyemişçiler 10.00-17.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek. 65 yaş ve üzeri ile 18 yaş altında bulunanlar hariç, zorunlu ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla (engelli vatandaşlarımız hariç) ikametlerine en yakın market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçilere gidip gelebilecek.16 Mayıs 2021 Pazar günü saat 24.00’e kadar yeme-içme yerleri (restoran, lokanta, kafeterya, pastane, tatlıcı gibi yerler) işyerlerinin iç veya dış alanlarında masada müşteri kabul edemeyecek.17 Mayıs 2021 tarihine kadar sivil toplum kuruluşları, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ve bunların üst kuruluşları ile birlikler ve kooperatiflerin genel kurul dahil yapacakları geniş katılımlı her türlü etkinliklerine izin verilmeyecek.Evlendirme işlemlerinin gerçekleştirilmesine devam edilmekle birlikte nikah ve nikah merasimi şeklindeki düğünler, 17 Mayıs 2021 tarihinden itibaren yapılabilecek. Bu süreye kadar herhangi bir şekilde nişan, kına, tören, merasim, düğün yapılmasına müsaade edilmeyecek.

Haberin Devamı