Gazete Vatan Logo
GündemYeni G.Kurmay Başkanı Org. Işık Koşaner (65)

Yeni G.Kurmay Başkanı Org. Işık Koşaner (65)

Yeni G.Kurmay Başkanı Org. Işık Koşaner (65)

Kıbrıs Komutanı şahin savaşçı

Haberin Devamı

Şu anda Kara Kuvvetleri Komutanı olan Orgeneral Sebahattin Işık Koşaner, 30 Ağustos’ta Genelkurmay Başkanlığı’nı devralıp 3 yıl görev yapacak. Kuvvetler Komutanlığı Kurmay Başkanı olarak 90’lı yılların başına kadar bordo berelilere komuta eden ve 2 yıldır Kara Kuvvetleri Komutanı olan Işık Koşaner, ulus devlet konusundaki hassasiyetiyle tanınıyor. Kara Kuvvetleri’ndeki görevini devralırken yaptığı konuşmada, alt kimliklerin öne çıkarılmasını “küresel güçler, ülke içi medya, akademik ve sermaye çevrelerinin kurgusu” olarak nitelendirmişti.

‘Pamuklara sardılar’

30 Ağustos’ta Genelkurmay Başkanı olacak Orgeneral Işık Koşaner, iki yıldır hiç konuşmadı. Kamuoyu Koşaner’i Kara Kuvvetleri Komutanı olurken yaptığı sert konuşmayla hatırlıyor. Wall Street Journal, Koşaner’le ilgili bir analiz yayınladı. Koşaner’in iki senedir tamamen sessiz kaldığını hatırlatan gazetenin yorumunda dikkat çeken cümle ise “Ordu, AKP’nin onu bloke etme gerekçesi bulamaması için Koşaner’i pamuklara sarıp sakladı” oldu.

Koyu Galatasaraylı

Sıkı bir Cimbom taraftarı olan Orgeneral Koşaner’le birlikte Karargah’ın zirvesindeki Fenerbahçe ve Beşiktaş hakimiyeti son bulacak. Eski Genelkurmay Başkanları Büyükanıt ile Başbuğ Fenerbahçeli, Hilmi Özkök ise Beşiktaşlı’ydı.

Napoli’de görev yaptı

1945 yılında İzmir`de doğan Koşaner, 1965 yılında Kara Harp Okulu`ndan, 1966 Yılında Piyade Okulu`ndan mezun oldu. 1976 yılına kadar Kara Kuvvetleri Komutanlığı`na bağlı çeşitli birliklerde Takım ve Bölük Komutanlığı, Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı`nda öğretmenlik yapan Orgeneral Koşaner, 1978 Yılında Kara Harp Akademisi`nden mezun oldu. Ardından, Kurmay Subay olarak Genelkurmay Özel Harp Daire Başkanlığı`nda çalıştı. Napoli/İtalya`da Güney Avrupa Müttefik Kuvvetleri Komutanlığı (Afsouth) İstihbarat Dairesi`nde Karargâh Subaylığı, Genelkurmay Strateji ve Kuvvet Plan Dairesi`nde Kuvvet Plan ve Program Şube ile Strateji Şube Müdürlüğü ve Genelkurmay Özel Kuvvetler Komutanlığı Kurmay Başkanlığı görevlerini yürüttü.
İngilizce biliyor

1992 yılında Tuğgeneralliğe terfi eden Koşaner, Tuğgeneral rütbesi ile Kara Kuvvetleri Lojistik Plan Daire Başkanlığı ve 1`inci Komando Tugay Komutanlığı görevlerinde bulundu. 1996 yılında Tümgeneralliğe terfi etti. Tümgeneral rütbesi ile Kara Harp Okulu Komutanlığı görevini yürütü. 2000 yılında korgeneralliğe terfi etti. Korgeneral rütbesi İle MillÓ Savunma Bakanlığı Müsteşarlığı ve Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı görevlerinde bulunduktan sonra 2004 yılında orgeneralliğe terfi etti. Orgeneral rütbesi ile Ege Ordusu Komutanlığı, Genelkurmay 2`nci Başkanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığı görevlerinde bulundu. Nurdan Koşaner ile evli olan Orgeneral Sebahattin Işık Koşaner iki çocuk babası ve İngilizce biliyor.

Sizin İçin Seçtiklerimiz