Gazete Vatan Logo

‘Yarışacağız, gayet doğal’

CHP lideri Kılıçdaroğlu, kurultay tarihinin pazar günü belirleneceğini söyledi ve Grup Başkanvekili İnce’nin adaylığıyla ilgili “Niye olmasın. Gayet doğaldır yani” dedi.

Cumhurbaşkanlığı seçimi sonrası muhaliflerin kurultay çağrısına olumlu yanıt veren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gelişmeler için “Gayet doğal” dedi.
Kılıçdaroğlu, Türkiye’de tedavi altına alınan Ezidi milletvekili Viyan Dahil’i ziyaretinin ardından soruları yanıtladı. “CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, partideki görevinden istifa edeceğini söyledi. Kurultayda olası bir rakibiniz mi olacak?” sorusuna Kılıçdaroğlu, “Niye olmasın arkadaşlar? Gayet doğaldır yani. Birisi genel başkan adayı olabilir. Hukuk içinde bunu olağan karşılamak gerekir” yanıtını verdi.
‘Bir kriz yok’
Kılıçdaroğlu, CHP’li eski 50 milletvekilinin imza toplamasına yönelik bir soru üzerine, şöyle konuştu:
“İmza toplayabilirler, görüş beyan edebilirler. Demokrasilerde bunları olağan kabul etmek lazım. Bizi AKP’den ayıran veya diğer partilerden ayıran temel fark budur. Biz, demokrasiye, hukukun üstünlüğüne inanıyoruz. Genel başkan adayları çıkabilir, demokratik yollarla yarışacağız. Bu gayet doğal bir şey. Bu ülkeye demokrasiyi getiren bir parti olarak bizim bu tür olayları olağan karşılamamız gerekiyor. ‘AKP’de olmadı bizde oldu’ diye sanki bizde bir kriz var. Bir kriz yok arkadaşlar. Normal, demokratik yollarla yarış yapılacak. Kurultayımızı toplayacağız, orada beraber. Kim galip gelirse de elimizi kaldıracağız ve yolumuza devam edeceğiz. Bütün hedef, 2015 seçimlerinde daha başarılı performans çıkartmak.”
Kurultay tarihi konusunu Kılıçdaroğlu, “Salon bulmak, hazırlıklar yapmak, plan, gündem gerekiyor. Arkadaşlar bu konuda çalışıyorlar, pazar günü netleşecek. Aynı gün veya ertesi gün açıklayacağız” dedi.
Ezidilere yardım eli
Kılıçdaroğlu, Irak Parlamentosu’nun Ezidi üyesi Viyan Dahil’yi, tedavi gördügü Vehbi Koç Vakfı Amerikan Hastanesi’nde ziyaret etti. CHP lideri, “Beşiktaş Belediyemiz, 4 tırla Ezidiler’e yardım götürecek” dedi.

Haberin Devamı