Gazete Vatan Logo

Yargıtay Dosya Sorgulama Ve Mahkeme Bilgisi Sorgulama

Yargıtay dosya sorgulama işlemlerini nasıl yapacağınızı öğrenmek ve Yargıtay dosya sorgulama detaylarına ulaşmak için Yargıtay dosya sorgulama haberinin devamını okuyabilirsiniz.

Yargıtay Dosya Sorgulama Ve Mahkeme Bilgisi Sorgulama

Adliye Mahkemelerine yansıyan ve görüşülen bir konunun son incelemesinin yapılarak kesin kararın verildiğiYargıtay’a ulaşmış dosyalarınız için sorgulama yapabilirsiniz. Böylece yoğunluğun çok olduğu adli kurumlar üzerinden dosya takibi yapmanıza gerek kalmadan tüm bilgilere internet üzerinden erişim sağlayabilirsiniz. Sizlere büyük bir kolaylık sağlayacak Yargıtay dosya sorgulama hizmeti için tercih edebileceğiniz iki resmi kaynak bulunmaktadır. Bu bakımdan vatandaşların istedikleri kaynak üzerinden sorgulama yapabilmesi ve Yargıtay dosya sorgulama ile dosya bilgilerine erişim sağlaması mümkündür.

MAHKEME DOSYA SORGULAMA

YARGITAY DOSYA SORGULAMA

DANIŞTAY DOSYA SORGULAMA

Yargıtay dosya sorgulama için ilk olarak tercih edebileceğiniz kaynak, Yargıtay Başkanlığı Dosya Sorgu adı ile oluşturulan özel sayfadır. Yargıtay’ın resmi internet sitesi üzerinden erişim sağlayabileceğiniz portal sayesinde, dosyanız hakkında bilgi alabilirsiniz. Bilgi alabilmek için sayfada yer alan formu doldurmanız yeterli olacaktır. Formu doldurmanız ile birlikte, belirtilen kişiye ait olan dosyaların bilgileri sayfada yayınlanacaktır.

Haberin Devamı

Yargıtay resmi internet sitesinin dışında, E Devlet kapısı üzerinden de Yargıtay dosya sorgulama yapabilirsiniz. E Devlet üzerinden sorgulama yapmak için ilk olarak E Devlet girişi yapmanız gerekir. Giriş işlemlerinin ardından ise Yargıtay menüsünde yer alan dava dosya sorgulama bağlantısına tıklamanız yeterli olacaktır. Tıklamanızı yaptıktan sonra davanız bulunuyorsa, dava ile ilgilidosyalara sistemde yayınlanacaktır. Eğer Yargıtay’a ulaşmış herhangi bir dava dosyanız bulunmuyorsa, sistem tarafından “Tarafınıza ait Yargıtay dosyası bulunmamaktadır.” Şeklinde hata mesajı yayınlanacaktır. Böylece herhangi bir mahkemenizin olmadığını öğrenebilirsiniz.

Yapacağınız sorgulama size resmi bir bilgi sağlayacaktır. Özellikle Yargıtay’a ulaşmış bir dosyanız bulunuyorsa, yapacağınız sorgulama büyük yarar sağlayacaktır. Mahkemenizi takip edebilir, dava dosyanıza işlenen bilgileri görebilir ve mahkeme işlemlerinizi böylece kolay bir şekilde çözümleyebilirsiniz. Belirtilen hizmetlerden yararlanmak için iki devlet hizmet sitesi arasından birsini seçmeniz ve ilgili site üzerindeki adımları takip etmeniz yeterli olacaktır. Böylece kısa süre içerisinde Yargıtay dosya ve dava durumunuz yayınlanacaktır.

Haberin Devamı