Gazete Vatan Logo

Wps Nedir, Nasıl Kullanılır? Wps Bağlantısı Nasıl Kurulur?

Günümüzde kablosuz internet herkesin hayatını kolaylaştıran bir konuma sahiptir. Hemen hemen herkesin evinde, ofisinde ve iş yerlerinde kablosuz internete rastlamak mümkündür. Günden güne gelişen teknoloji ile birlikte elimizde bulunan çoğu cihazı kullanmak için bir internet bağlantısına ihtiyaç duyduğumuz gerçeği ortadır. 

Wps Nedir, Nasıl Kullanılır? Wps Bağlantısı Nasıl Kurulur?

WPS Nedir, Nasıl Kullanılır?

WPS tam açılımıyla, Wi-Fi Protected Setup olarak tanımlanır. WPS kablosuz ağın ya da ağların güvenliğini sağlamak için oldukça önemli bir sistemdir. WPS sayesinde kendiniz için güvenli bir ağ yaratıp bu ağı kullanabilirsiniz. Birkaç basit işlem ile WPS ile kablosuz ağınızı güvenli hale getirebilirsiniz. 

WPS birkaç işlem sonrası oldukça kolay kullanımı bulunmaktadır. WPS sistemi sayesinde internet modeminize bağlanmak için, artık basit şifreler yeterli olmayacaktır. WPS kullanımının en basit özelliği PIN kodu sistemi olmasıdır. Bu PIN kodu 8 haneden oluşur. Genelde aldığınız veya var olan modem cihazınızın arka kısmında yazmaktadır.

Modeme bağlamak istediğiniz cihazdan, arka kısımda olan 8 haneli PIN kodunu girerek bağlantıyı anında gerçekleştirebilirsiniz. Diğer bağlanma yöntemi ise, WPS butonudur. İnternet bağlantısını gerçekleştirmek için modemin üzerinde veya yanlarında bulunan WPS butonuna basmanız gerekir.

Bazı modemlerde bu işlem tek bir basma işlemi yeterli olurken, bazı modemlerde ise tuşa basılı kalarak 3 ya da 5 saniye arasında beklemeniz gerekebilir. Bu işlemden hemen sonra bilgisayar, telefon, tablet ve evinizde bulunan akıllı cihazlara bağlantı gerçekleştirebilirsiniz. 

Haberin Devamı

WPS Bağlantısı Nasıl Kurulur?

WPS bağlantısı oldukça kolay kurulur. İlk olarak cep telefonunuz ya da o an hangi akıllı cihaz ile işlem yapıyorsanız, WİFİ bölümüne giriş yapın. Sağ üst tarafta "daha fazla" yazan seçeneğe giriş yapmanız gerekmekte.

Açılan kısımda "WPS PIN GİRİŞİ" yazan yere girin. Yeni sayfada o an giriş yapmış olduğunuz akıllı cihaz otomatik olarak pin kondu türetecektir. Bu türetilen pin kodunu bağlamak istediğiniz cihaza girerek bağlantı yapabilirsiniz. 

WPS Nasıl Kapatılır?

WPS bir kere giriş yaptığınız zaman tekrar bağlanmak için sizden sürekli internet şifresi istemez. Kullanmadığınız anlarda WPS kapatmanız faydalı olacaktır. Arkasındaki düğmeye bastıktan sonra WPA girilmesi isteniyorsa WPS özelliğini kapatmışsınız anlamına gelmiştir. 

WPS Neden Güvenli ve Önemlidir?

Haberin Devamı

PIN kırma işlemi veya dışarıdan bir yabancı kişinin bağlanma ihtimali şifreyi bilmediği takdirde düşüktür. WPS sistemi sayesinde modeminizi sadece basit şifrelerle koruma işlemi yapmamış olursunuz. Evinize aldığınız ilk modeme bağlandığınız zaman, hem internet şifrenizi, hem de PIN kodu kullanarak bağlandığınız için güvenli bir sistem yapmış oluyorsunuz.