Gazete Vatan Logo

Webasto Nedir, Ne İşe Yarar? Webasto Nasıl Çalışır?

Harici ısıtıcı ya da bağımsız kalorifer olarak webasto bilinmektedir. Özellikle araçlarda aracın motorunu kullanmadan direkt olarak yakıtı değerlendirmek suretiyle ek bir ısıtıcı olarak ön plana çıkar. Sistem içerisinde bulunan kızdırma bujisi ile yakıt yakmak suretiyle ısıtma özelliği verdiğini söylemek gerekir. Özellikle araç içi iklimlendirme ile birlikte motor suyunu ısıtma özelliği oluşturmaktadır. Pek çok araçta bulunması ile birlikte ekstra bir ısıtma özelliği oluşturduğunu söylemek mümkün. Tabii araçlarda webasto olmadan da yine ısınma yapılabildiğini unutmamak gerekir.

Webasto Nedir, Ne İşe Yarar? Webasto Nasıl Çalışır?

Webasto Nedir?

Webasto araçlarda yer alan bir bağımsız kalorifer olarak ifade edilebilir. Aynı zamanda harici ısıtıcı şeklinde de değerlendirilmektedir. Böyle bilinmesinin nedeni ise aracı motorunu kullanmadan çalışma potansiyeli oluşturmasıdır. Çünkü aracın motoru yerine daha çok yakıtı kullanmak suretiyle ısınma özelliği gösterdiğini söylemek mümkün. Yani bu şekilde çalışan bir ek ısıtıcıdır.

Genelde uzun yollarda kullanılmaya elverişli oran araçlar için daha çok değerlendirilir. Diğer bir ifadede tır ya da kamyon gibi uzun yola giden araçlarda kullanılan bir ısıtma ve soğutma sistemi olduğunu ifade etmek mümkün. Bu yönüyle ekstra ısınma ve soğutma olanağı verdiği için birçok farklı ağır vasıtalarda yer alır.

Webasto Ne İşe Yarar?

Harici olarak bağımsız bir kalorifer şeklinde webasto araçlarda kullanılmaktadır. Ekstra bir ısınma sistemi olarak ön plana çıktığını söylemek mümkün. Genelde tır veya kamyon gibi uzun yola giden araçlarda ısınma ve soğutma sistemi şeklinde ekstra olarak değerlendirilmektedir. Zira motoru kullanmadan direkt olarak yakıtı değerlendirmek suretiyle çalışan bir sistem olduğunu söylemek mümkündür.

Haberin Devamı

Hava şartlarına bağlı olarak daha fazla sıcak ve soğuk bir etki oluşturabilmek amaçlı ekstra şekilde değerlendirilmektedir. Basit çalışma prensibine bağlı olarak ele alınan bu sistem, birçok uzun yol araçlarında yer almaktadır. Özellikle son dönemlerde farklı araçlarda ekstra kalorifer sistemi olarak yer alır ve kullanılır.

Webasto Nasıl Çalışır?

Genel çerçevede Webasto aracı motorunu kullanmadan sadece yakıtı kullanmak suretiyle değerlendirilen bir çalışma sistemine sahiptir. Sistem içerisinde bulunan kızdırma bujisi ile yakıtı yakmak suretiyle ısıtma özelliği sunar. Böylece araç motorundan tamamen bağımsız bir şekilde doğrudan yakıt ile birlikte ekstra bir ısınma ve ayrıca soğutma olanağı vermektedir.

Bu durum harici ısıtma veya bağımsız kalorifer gibi de ele alınabilir. Böylece motor suyunu ısıtır ve aynı zamanda araç içi iklimlendirme olanağı vermektedir. Özellikle uzun yol araçlar için en önemli ısıtma ve soğutma sistemleri içerisinde olduğunu ifade etmek mümkün.

Haberin Devamı