Gazete Vatan Logo

Vergi borcu sorgulamaları online olarak nasıl yapılıyor?

Vergi borcu sorgulama işlemleri vergi ödeyen milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren bir konu. Vergi borcu ödemeleri için vatandaş artık o kuruma gitmeye gerek kalmadan online vergi borcu sorgulama sayesinde bu işlemleri gerçekleştirebiliyor. Peki online vergi borcu sorgulamak için E-devlet şifresine gerek var mı? İşte detaylar..

Vergi borcu sorgulamaları online olarak nasıl yapılıyor?

Aslında günlük hayatta pekte fark etmediğimiz vergiyi günlük hayatımızda satın aldığımız tükettiğimiz her şeyde ödemekteyiz. Bu vergiyi fark etmemizin sebebi ise fiyatların üzerine konulan katma değer vergisi olarak adlandırılmasıdır. Vatandaş için son derece öneme sahip vergi borcu sorgulama işleminin nasıl yapıldığını sizler için hbaerimizde derledik...

ARAÇ VERGİ BORCU SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

VERGİ BORCU SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Vergiyi ödemez iseniz şartlarınıza göre yasalara göre ceza yaptırımı uygulanmaktadır. Vergi Borcunuzun olup olmadığını ve ya ne kadar olduğunu merak ediyorsanız artık Vergi Gelir Dairesine gitmenize ve başvuruda bulunmanıza gerek kalmamaktadır. e-devlet üzerinden kolayca erişebileceğiniz ve yapabileceğiniz Vergi Borcu Sorgulama işlemi için önce bir e-devlet şifresine ihtiyacınız vardır. Bu e-devlet şifresi tek kullanımlık değildir. Aldıktan sonra bir ömür boyu e-devlet şifrenizi online olarak gerçekleştireceğiniz resmi işlemlerde kullanabilirsiniz. Bu şifreyi edindikten sonra e-devlet şifrenizi değiştirebilmeniz mümkündür. E-devlet şifresini almak için öncelik ile PTT şubelerine başvurmanız gerekecektir .

Haberin Devamı

PTT şubelerinde yetkililer sizlere bir form verecektir. Bu formdaki boşlukları es geçmemeniz tavsiye edilir. Bu formu teslim ettikten sonra sizlere aynı gün içerisinde 2 tl karşılığında Trafik Borcu Sorgulama işlemi için önemli olan e-devlet şifreniz sizlere verilecektir. daha sonrasında ise e-devlet sisteminin resmi web sayfasını ziyaret etmeniz gerekecektir. Burada ise sizlerden bazı bilgileriniz istenecektir. Bu bilgiler ise T.C kimlik numaranız ve 2 tl karşılığında almış olduğunuz e-devlet şifrenizdir.

Bu bilgileri uygun boşluklara eksiksiz bir şekilde doldurmanız işleminizi sonuçlandırabilmek adına önemlidir. Bilgilerin doğru olduğundan emin olduktan sonra sistemin sizleri tanıyabilmesine onay vermek için kimliğimi sorgula butonuna tıklayın. Daha sonrasında karşınıza yenilenerek açılacak olan sayfada e-hizmetler başlığını göreceksinizdir. Ardından e-hizmetler başlığı altında Vergi Borcu Sorgulama işlemine en uygun başlığı seçin ve tıklayın. Daha sonrasında ise Vergi Borcu Sorgulama işlemini başarılı bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Bu işlem sayesinde vergi borcunuzun olup olmadığını ve var ise ne kadar olduğunu belgeli bir şekilde öğrenebilirsiniz. Bu işlem için resmi mesai saatlerini gözetmenize gerek yoktur. Bu işlemi internet bağlantısının olduğu her akıllı cep telefonlarından ve bilgisayarlardan rahatlıkla gerçekleştirebilirsiniz.

Haberin Devamı