Gazete Vatan Logo

Uyuşturucuları Araplara satıyordu

Deterjan fabrikası görünümlü uyuşturucu imalathanesinde milyonlarca dolarlık Captagon üreten sahte Şeyh Ali Kalkancı aranıyor

İstanbul Narkotik Polisi’nin önceki gün Beylikdüzü’nde bulunan Kalkale Kimya Fabrikası’na yaptığı baskında ele geçirilen 2 milyon Captagon hapın, yasa dışı yollarla Arap ülkelerine satılacağı öğrenildi. Uyuşturucu hap yapımında kullanılan kimyasal maddelerle cihazlara da el koyan polis, kaçan patron Ali Kalkancı’yı ise her yerde arıyor.

Polis imalatı bekledi

Polis yaptığı çalışmalarda Ali Kalkancı’nın yüklü miktarda sipariş aldığını tespit etti ve bekleme kararı aldı. Üç ay sonunda Arap ülkelerine gönderilecek sipariş hazırlandı. Sevkiyat hazırlığı yapılırken polis operasyon için önceki gün düğmeye bastı. Kalkancı ve ortaklarına ait firmaya baskın düzenlendi. Polisin yaptığı araştırmaya göre bu fabrikanın 4 yıl önce kiralandığı ve kimyasal madde, deterjan üretildiğinin beyan edildiği ortaya çıktı. Kilogramı 7 bin dolar olan ve 360 kilo ele geçirilen ’Captagon’isimli uyuşturucu maddenin maliyetinin 2,5 milyon dolar olduğu öğrenildi. .