Gazete Vatan Logo

‘Unutmadık, kalbimizdesin’

Aynı gün karanlık suikaste kurban giden gazeteci - yazar Uğur Mumcu ile Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan Türkiye’nin birçok kentinde düzenlenen törenlerle anıldı.

Uğur Mumcu: Gazeteci - yazar Uğur Mumcu öldürülüşünün 22. yılında törenlerle anıldı. İlk tören suikaste uğradığı evininin önünde yapıldı. Mumcu’nun eşi Güldal, kızı Özge ve oğlu Özgür Mumcu’yla birlikte CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve çok sayıda kişi ‘Faili Meçhuller Anıtı’ndaki anmaya katıldı. Törende suikast ya da olaylarda hayatını kaybedenlerin fotoğraflaryla ve ’Unutmadık’, ’Kalbimizdesin’ pankartları taşındı.

Gaffar Okan: Diyarbakır’da 14 yıl önce silahlı saldırıda şehit edilen Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan da Sakarya’nın Hendek ilçesindeki mezarı başında anıldı. Anmaya ‘Ali Gaffar Okkan Gönül Yolculuğu Projesi’ kapsamında ‘Ali Gaffar’ ve ‘Gaffar Okan’ isimli 102 Diyarbakırlı çocuk da katıldı. Okkan ve onunla birlikte şehit olan polislerMehmet Kamalı, Sabri Kün, Mehmet Sepetçi, Atilla Durmuş ve Selahattin Baysoy da saldırının yaşandığı Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesi Sezai Karakoç Bulvarı’nda anıldı.

Haberin Devamı