Gazete Vatan Logo

Ünsal Ban kimdir, nereli, kaç yaşında? THK Üniversitesi rektörü Ünsal Ban hakkında merak edilenler…

Türk Hava Kurumu Üniversitesi Rektörü Ünsal Ban, yurtdışına kaçmaya çalışırken Muğla'nın Milas ilçesinde yakalandı. Peki, Ünsal Ban kimdir, nereli, kaç yaşında? İşte THK Üniversitesi rektörü Ünsal Ban hakkında merak edilenler…

Ünsal Ban kimdir, nereli, kaç yaşında? THK Üniversitesi rektörü Ünsal Ban hakkında merak edilenler…

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında çerçevesinde gözaltı kararı bulunan Ban'ın deniz yoluyla yurtdışına kaçacağı ihbarı üzerine polis ekipleri harekete geçti. Ban, Muğla'nın Milas ilçesinde kendisine ait olmayan bir araçla seyir halindeyken polis ekiplerince yakalandı. Ban'ın, her zaman kullandığı aracı bırakarak daha önce kullanmadığı bir araçla hareket ettiği, kontrol noktalarından kurtulmak için de dağlık yolları kullandığı öğrenildi. Ban hakkında eşine ait kişisel verileri organize suç örgütü lideri ile paylaşma, tehdit ve şantaj suçlamaları bulunuyor.

Ünsal Ban kimdir, nereli, kaç yaşında?

THK Üniversitesi Rektörü Ünsal Ban, 48 yaşındadır. Ünsal Ban, 2019 senesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Binali Yıldırım şahitliğinde AK Parti Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu ile dünya evine girdi.