Gazete Vatan Logo

Üniversiteli kıza tecavüz girişimine 18 yıl!

SAMSUN’da 3 yıl önce, Ondokuz Mayıs Üniversitesi öğrencisi 25 yaşındaki F.M. adlı kıza, boğazını bıçakla kesip tecavüz etmeye kalkıştığı suçlamasıyla tutuklu yargılanan 29 yaşındaki Hakan Dere, ’cinsel istismar’ ve ’yaralama’ suçlarından toplam 18 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

2008 yılı Kasım ayında, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Çocuk Gelişimi Meslek Yüksek Okulu öğrencisi F.M., okuldan çıkışı merkeze bağlı Sarıışık Köyü’ndeki evine gitmek için minibüse bindi. Genç kız, köy girişine geldiklerinde minibüsten indi. F.M., her akşam kendisini karşılamaya gelen babasına doğru yürüdüğü sırada aynı minibüsten inen ve kendisine platonik bir aşk besleyen Hakan Dere’nin saldırısına uğradı. F.M.’nin ağzını kapayan ve boğazına bıçak dayayan Dere, "Bağırırsan seni burada keserim. Kimse bulamaz" diyerek genç kızı ağaçların arasına sürüklemeye başladı. Bu sırada korkuya kapılan genç kız "İmdat" diye bağırınca Dere, genç kızın boğazını kesti. Ardından da çalıların arkasında yere yatırdı. Boğazındaki yarayı kontrol eden Hakan Dere, "Çok kesmişim" diyerek tişörtünden bir parça keserek kanayan yere tampon yaptı. Ancak saldırılarını sürdüren Dere, genç kızı bir yandan öpmeye bir yandan da elle taciz etmeye başladı. Bu sırada baba Ali M.’yi gören Hakan Dere kaçtı. Olayın ardından genç kız babası tarafından otomobille hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Kaçan Dere de kısa süre sonra yakalanarak cezaevine gönderildi.

Samsun 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakkında ’adam öldürmeye teşebbüs’ ve ’cinsel saldırı’ suçlarından toplam 61 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan Hakan Dere, bugün son kez hakim karşısına çıktı. Daha önceki celselerdeki savunmalarını tekrar eden Dere, "Kendisini daha önce de bir adamla görmüştüm. O gece evine giderken aynı minibüse bindim. O inince ben de peşinden indim. Ona adamın kim olduğunu sorunca bana çantayla vurdu. Bu sırada çantanın sapı bıçağa takıldı ve boğazı kesildi. Kasap olduğum için sürekli bıçak taşırım. Kendisine tecavüz etme gibi bir niyetim yoktu" dedi. Duruşmaya katılan F.M. ise yaşadığı olay nedeniyle ruh sağlığının bozulduğunu ve tedavi gördüğünü söyledi. 3 yıldır korku içinde yaşadığını belirten genç kız, "Sanıktan şikayetçiyim. Psikolojik destek alıyorum. Korku içinde yaşıyorum. Uyayamıyorum. Uyuduğum zaman ise rüyamda saldırıya uğruyorum, taciz ediliyorum ve boğazım kesiliyor" diye konuştu.
İstanbul Adlı Tıp Kurumu’ndan gönderilen raporda F.M.’nin olay nedeniyle ruh sağlığının bozulduğu belirtildi. Mahkeme heyeti, sanık Hakan Dere’yi, ’cinsel istismar’, ’yaralama’ ve ’yasa dışı bıçak taşımak’ suçlarından toplam 18 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırdı.

Haberin Devamı