Gazete Vatan Logo

Ümit Dikbayır kimdir? İYİ Parti Sakarya MV Ümit Dikbayır istifa mı etti, ihraç mı edildi? Ümit Dikbayır olayı nedir?

İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, parti disiplin kuruluna sevk edildi. Genel Başkan Meral Akşener'in hesaplarını incelettiği iddia edilen Dikbayır'ın ihracı isteniyor. Peki, Ümit Dikbayır kimdir, istifa mı etti? Ümit Dikbayır olayı nedir, ne oldu, ne dedi?

Ümit Dikbayır kimdir? İYİ Parti Sakarya MV Ümit Dikbayır istifa mı etti, ihraç mı edildi? Ümit Dikbayır olayı nedir?

İYİ Parti'de Ümit Dikbayır, kesin ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk edildi. Parti bütçesinin eksiye düştüğü iddialarıyla ilgili İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, kendisinin ve ailesinin hesaplarının inceletildiğini öne sürmüştü.

İYİ Parti Sakarya MV Ümit Dikbayır istifa mı etti, ihraç mı edildi?

Akşener, "Benim ve ailemin belediyelerde işi-gücü yok. İspat ederlerse politikayı bırakırım." ifadelerini kullanmıştı.

İddianın odağındaki Sakarya Milletvekili Dikbayır da disiplin kuruluna dilekçe vererek konunun araştırılmasını istemişti. 

Dikbayır, "Genel Başkan, gerçeği ortaya çıkarmazsa, iddiaların araştırılması için savcılığa başvuracağım. Hakkımdaki iddiaların birisi bile kanıtlanırsa milletvekilliğinden istifa edeceğim." ifadelerini kullanmıştı.

Ümit Dikbayır kimdir?

Ümit Dikbayır 1968 yılında Sakarya'da doğdu. İlk ve ortaöğrenimini Hendek'te, lise eğitimini Sakarya 1. Endüstri Meslek Lisesi'nde tamamladı.

1989 yılında vatani görevini gerçekleştirdikten sonra 48 yıllık aile firmasının yönetim kurulu başkanı olarak görevine başladı. İYİ Parti Kurucular Kurulu ve Genel İdare Kurulu Üyesi olup İYİ Parti Mali İşler Başkanı ve 28. Dönem Sakarya Milletvekilidir.

Haberin Devamı