Gazete Vatan Logo

Ulusalcılar bayrak açtı

Ulusalcılar bayrak açtı

CHP lideri Kılıçdaroğlu’na ‘çekil’ diyen ve kurultay çağrısı yapan 6 milletvekili, “Bu seçim sonucu partimizin varlık yokluk sürecine getirdiğini gösterir” dedi.

CHP’nin ‘ulusalcı’ kanadı, Köşk seçiminin sonucuna tepki göstererek, partiye kurultay çağrısı yaptı. Ankara milletvekili Emine Ülker Tarhan, Meclis’te düzenledikleri basın toplantısında şunları söyledi:
“2. tura taşıyabileceğimiz bir seçimi ilk turda kaybettik. Dünyada başka bir parti yoktur ki sonuçlar açıklanmadan havlu atsın. Partilerin kendi görüşlerini anlatarak kitlesini artırmak gibi görevleri olduğu unutulmuştu.”
“Girdiğimiz her kabın şeklini alacağız derken o kaba girerseniz ki bu çok tehlikeli... Biz Erdoğan’ın zihniyetini kullanarak kazanmak istemedik, onun yaptıklarını yapmak istemedik. 14 partinin desteğini alan bir adayın aldığı oyun Erdoğan’dan az oy almasını başarı olarak nitelemek CHP’nin aklıyla alay etmektir. İçinizdeki itiraz ruhuna itiraz edin dendi. Kendinizi tutun dediler. Bu adayı kimin önerdiğini sorgulamamız bile yasaklandı. Muhafazakar değerlerle buluşmak muhafazakarlaşarak olmazdı. Bir şeyin aslı varken kimse suretine oy vermezdi ki. Baştan bu yarışın galibi Erdoğan sayılırdı zaten. Biz uyardık, söyledik ama tehditlerle karşılaştık.”
‘Yeni model lazım’
“Yeni bir modele dayalı toplumsal muhalefet dinamiği oluşturmak lazımdır. CHP başkası gibi olmak istedi ve kaybetti. Genel Başkan ve ekibi sadece seçmeni suçlamaktan vazgeçmeli. Makamdan çekilme erdemliğini göstermesi gerekir. Biz sakinleştirici istemiyoruz. Bu seçim sonucu partimizin varlık yoklu sürecine getirdiğini gösterir. Kurultay delegelerimi partimizin geleceğine sahip çımaya çağırıyoruz.”
Muharrem İnce: Bu durumu kabullenmeyiz
CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce de yönetime sert eleştiriler yöneltti. İnce, twitter hesabından, sonuçların ‘büyük bir hezimet’ olduğunu ifade ederek, şunları yazdı: “Hâlâ susmak ve başarılıyız demek yakışmıyor. Bu durumu kabullenemeyiz, geçiştiremeyiz. Yurttaşlarımızın umutsuzluğa sürüklenmesini ve partimin eriyip gitmesini seyretmeyeceğim. Bu kötü sonucu öngördüm, uyardım ama partime zarar vermemek için sustum ve seçimi kazanmak için çalıştım. Atatürk’ü terk eden, emeği önemsemeyen, kuruluş felsefesinden uzaklaşan, solu yok sayıp çareyi sağda arayanlar CHP’de başarılı olamaz. Şimdi hezimete kılıf bulma zamanı değil, çare olma zamanıdır.”
‘Kurultay isteyenler çalışmadı’

Haberin Devamı

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç kurultay çağrısı yapanlara şöyle tepki gösterdi: “Ben bu kurultay talep eden arkadaşların seçimlerde bir yerde çalıştıklarını görmedim. O kadar rejimi tehlikeye sokan, yolsuzlukları konu alan kanunlar geçerken TBMM çalışmalarına da katılmadılar. Genel Başkan başarısız değil. Bazı yerlerde MHP’li arkadaşlar çalışmadılar.”

Haberin Devamı