Gazete Vatan Logo

‘Ülkeler mega projede yer almak için yarışacak’

CHP lideri Kılıçdaroğlu son projesiyle ilgili, “Anadolu dünyanın merkezi olacak. Bütün büyük ülkeler merkez Türkiye’de, mega kentte yer almak için yarışacak” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partililerden, geçen seçimlerde Ak Parti’ye oy verenleri bu seçimde CHP’ye oy vermeleri için ikna etmelerini isteyerek, “Davutoğlu Erdoğan için çalışır, Kılıçdaroğlu halk için, sizin için çalışır. Hangi partiden olursa olsun bütün kardeşlerime sesleniyorum ben sizden birisiyim” dedi.

‘13 yıldır doymadılar’

Kılıçdaroğlu, Mersin’in Tarsus ilçesindeki mitingde, ekonomik vaatlerini yine sıraladı ve iktidarı eleştirdi. “13 yıldır doymadılar. 1100 odalı saray yaptık yine doymadılar. 1 uçak değil 2 uçak aldık yine doymadılar. 1 Mercedes değil 10 Mercedes aldık yine doymadılar” diyen Kılıçdaroğlu, 4 yıllığına yetki istedi. Kılıçdaroğlu, “Diyorlar ya ’Kılıçdaroğlu parayı nereden bulacak?’ Parayı bulacağım, bu ülkeyi adam gibi yöneteceğim. Ben sabahın 6’sında oğluma telefon edip ’Oğlum paraları sıfırladın mı?’ demeyeceğim. Böyle bir para yok çünkü. Benim bakanlarımın çocuklarının yatak odaların boy boy para kasaları olmayacak, benim bakanlarım birilerinin önüne yatmayacak” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Dünya merkezi limanlar’

Geçenlerde açıkladığı ’Yüzyılın projesi’ne de değinen Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

“Bakın yüzyılın projesini açıkladım. Mersin, İskenderun, Trabzon, Samsun Limanları dünyanın merkezi olacak. Anadolu dünyanın merkezi olacak. Projemiz bitip olgunlaştığında bir yılda yaratacağı katma değer 147 milyar dolar olacak. Bütün büyük ülkeler merkez Türkiye’de, mega kentte yer almak için yarışacak. 160 milyar dolarlık yatırım yapılacak. 2 milyon 200 bin kişiye istihdam yaratacağız. Türkiye, bölgenin en büyük ülkesi olacak. Dünyanın saygın ülkelerinden birisi olacak. Biz bugün Türkiye’nin emeklisini, çiftçisini, engellisini, taşeron işçisini nasıl düşünüyorsak Türkiye’nin 30 yılını da, 100 yılını da düşünüyoruz. Çünkü biz insanımızı, bayrağımız, milletimizi seviyoruz. ’30 yıl sonrası ne olacak?’ diyorlar. 30 yıl sonrasını düşünmeyen, 50 yılını, 100 yılını düşünmeyen dünyada hiçbir devlet yoktur. Ama Ankara’daki beyler ceplerini düşündükleri için ülkenin 30 yılını düşünmekten acizler.”

Haberin Devamı

‘Polisten gelen mektup arşivde’
Kılıçdaroğlu, önceki gün Halk TV’de katıldığı programda, İstanbul’da aday olduğu seçimde oy kullanamamasıyla ilgili şunları söyledi: “Benim kaydım düşürülüyor, haber verilmeden. Oy kullanamadık. Bir polisten bana mektup geldi, kimin talimatıyla adrese gidildiği yazıyor o mektupta, benim arşivimde duruyor.”