Gazete Vatan Logo

Üç saat ‘Gezi’ yeter hadi dağılın

Üç saat ‘Gezi’ yeter hadi dağılın

23 gün önce boşaltılan Gezi Parkı düzenlendikten sonra dün halkın hizmetine açıldı. Ancak yalnızca üç saat açık kalabildi.

Taksim’de 23 gün önce eylemcilerden boşaltılan Gezi Parkı dün halkın kullanımına açıldı. Öğle saatlerinde Gezi Parkı’na gelen İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, parkın açılışını yaptı. Mutlu açılışı yaparken 100 kişilik bir grup ‘Her yer Taksim her yer direniş’ sloganları atmaya başladı. Polis müdahale ederek göstericileri uzaklaştırdı.

Gezi Parkı’nda işgale izin vermeyeceklerini belirten Vali Mutlu “Parklar halkındır. Halkımızı buraya davet ediyoruz. Beyoğlu belediyesinin iftar çadırı kurma faaliyeti söz konusu değildir. Ama yine Beyoğlu belediyesinin burada bir ramazan etkinliği olacak” açıklamasını yaptı.

Üç saat ‘Gezi’ yeter hadi dağılın


2 saat 45 dakika açık kaldı

Valinin konuşmasından sonra park halka açıldı. Ancak vatandaşlar 15 Haziran’da göstericilerin parktan çıkartılmasının ardından 23 gün sonra saat 15.00’te tekrar açılan ve pırıl pırıl yenilenen Gezi Parkı’nın tadını tam olarak çıkartamadı. Taksim Dayanışması’nın “saat 19.00’da toplanalım” çağrısı nedeniyle saat 17.45 sıralarında polisleri parkın giriş çıkışlarını kapattı. Parkta oturanlara ‘eylem ihbarı’ olduğu belirtilerek parkın boşaltılacağı söylendi. Park boşaltılırken küçük bir grupla polis arasında kısa süreli bir arbede yaşandı.



80 gözaltı, iki ağır yaralı

Öte yandan dün Taksim’de meydana gelen olaylarda Tarlabaşı’nda Mustafa Ali Tombul (17) ile Uğurcan Tarhun (24) polisin attığı gaz fişeklerinin başlarına isabet etmesi sonucu ağır yaralandı. Taksim’de yapılan eylemlerde 80 kişi gözaltına alındı. Gözaltılardan 32’si Dayanışma Platformu’ndan oluşurken Platform üyelerinden Mücella Yapıcı, Erkan Baş, Ongun Yücel ve Ali Çerkezoğlu gibi isimlerin de gözaltına alındığı öğrenildi.

<Üç saat ‘Gezi’ yeter hadi dağılın



Taksim Gezi Parkı'nın 3 saat sonra yeniden kapatılmasına Twitter'dan tepkiler:






















Haberin Devamı