Gazete Vatan Logo

Trafik Cezası Sorgula ve İnternetten Ceza Ödeme artık çok kolay!

Trafik cezası sorgulama işlemini yaptıktan sonra trafik cezası ödeme işleminizi kredi kartınız ile yapabilirsiniz. Trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemlerini nasıl yapacağınızı haberimizden öğrenebilirsiniz.

Trafik Cezası Sorgula ve İnternetten Ceza Ödeme artık çok kolay!

Gündelik hayat düzeninde birçok kez trafikte bulunmaktayız. Ev-okul arasında, ev-iş arasında mekik dokurken ister istemez trafikte bulunuyoruz. Bu yüzden trafiğin hayatımızda oldukça büyük bir yeri vardır. Yaratılan trafik kurallarına uymak bu yüzden hayati önem taşır. Trafik kurallarının uyulmayışı dolayısıyla gündelik hayatta kazalar meydana gelmektedir. Bunların yanında bazı trafik cezaları ile de karşı karşıya kalabilmekteyiz. Bu cezaların zamanında ödenmemesi durumunda ise daha büyük problemler ortaya çıkabilmektedir. Gelişen teknolojiye paralel olarak birçok internet uygulaması oluşturuldu. Birçok devlet kurumu internet üzerinden daha sağlıklı hizmet için uygulamalar oluşturdu.

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

TRAFİK CEZASI ÖDEME İŞLEMİ VE DETAYLARI!

TRAFİK CEZASI SORGULAMA İŞLEMİ HAKKINDA AYRINTILI BİLGİ!

Artık kurumlara gitmeden de internet üzerinden işlemlerimizi gerçekleştirebilmekteyiz. Trafik cezalarını da bu şekilde ödeme kolaylığına sahibiz. Bu haberimizde internet üzerinden nasıl trafik cezası sorgulama yapılır, bu cezalar nasıl ödenir bu konuda bilgi vereceğiz. Eğer sizde bu konuda bilgi almak istiyorsanız yazımızın devamını okumalısınız.

Haberin Devamı

Gelişen interaktif uygulamalarla artık hızlı şekilde işlemlerimizi gerçekleştirebilir hale geldik. Bu interaktif ortam uygulamalarından biri de trafik ceza sorgulama işlemidir. İnternet üzerinden kolayca trafik ceza sorgulama işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Sorgulama işleminizin ardından eğer bir trafik cezasıyla karşı karşıya iseniz bunu da internet üzerinden uygulamaları kullanarak ödeyebilirsiniz. Peki, trafik ceza sorgulama işlemi internet üzerinden nasıl yapılır? Öncelikle bu işlem için trafik.gov.tr adresine girmeniz gerekmektedir. Bu sayfa da EGM Ana sayfa seçeneğine tıklamalısınız.

Tarayıcınız sizi başka bir siteye yönlendirecektir. Bu site de ana sayfaya girdikten sonra Trafik Cezası Sorgulama seçeneğini bulup üzerine tıklamanız gerekmektedir. Bu seçeneği seçtikten sonra trafik ceza sorgulama işlemini yapabileceğiniz uygulama sayfası açılacaktır. Bu sayfada sizden bazı kişisel bilgiler istenir. Bu kısmı sorgulama yapacak kişi doldurmalıdır. Sorgulama yapacak olan kişinin, İsim, Soy isim, TC kimlik no ve Doğum yılı girildikten sonra Doğrula seçeneğine tıklanmalıdır. Bu şekilde trafik cezası sorgulama işlemi yapılabilecektir. Doğrula seçeneğini seçtikten sonra açılan sayfada yapabileceğiniz 4 farklı sorgulama türü görünecektir. Bu sorgulamalar, ARAÇ PLAKASINA YAZILAN CEZA SORGULAMA, SÜRÜCÜ BELGESİNE YAZILAN CEZA SORGULAMA, TÜZEL KİŞİ CEZA SORGULAMA, OTOPARKA ÇEKİLEN ARAÇ SORGULAMA’ DIR dır. Bunlardan size uygun olan sorgulama işlemini seçtikten sonra işlemlerinizi kolayca yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

Eğer trafik ceza sorgulama işleminizin ardından bir cezayla karşılaşırsanız nasıl ödeyebilirsiniz? Bu ödeme işlemini de yine internet üzerinden kolayca yapabilmektesiniz. İnternete bağlanabildiğiniz herhangi bir yerden trafik ceza sorgulama işleminizi gerçekleştirebilir, trafik ceza ödemesini yapabilirsiniz. Bu işlem için intvd.gib.gov.tr adresine girmeniz gerekmektedir. Bu adrese girdikten sonra ana sayfada bulunan MOTORLU TAŞITLAR seçeneğine tıklamanız ardından görüntülenen seçeneklerden MOTORLU TAŞIT SORGULAMASI VE KREDİ KARTI İLE ÖDEME seçeneğine tıklamanız gerekmektedir. Bu bölümdeki bilgileri doğru şekilde girdikten sonra işleminizi tamamlayabilirsiniz.

Haberin Devamı