Gazete Vatan Logo

TOKİ para iadesi açıklaması yaptı! TOKİ paraları ne zaman iade edecek? TOKİ para iadesi ATM’den alınır mı?

TOKİ para iadesi, kura sonucu ismi çıkmayan kişiler tarafından yoğun bir şekilde aranıyor. TOKİ 100 bin sosyal konut projesi kapsamında birçok ilin kuraları çekil, hak sahipleri belli oldu. TOKİ kura çekilişi sonucu ismi çıkmayan vatandaşlar, TOKİ başvuru bedeli iadesinin ne zaman ve nasıl yapılacağını araştırmaya başladı. Corona virüsü salgını nedeniyle vatandaşların en merak ettiği soru ise TOKİ para iadesi ATM’den alınır mı? TOKİ paraları ne zaman iade edilecek?

TOKİ para iadesi açıklaması yaptı! TOKİ paraları ne zaman iade edecek? TOKİ para iadesi ATM’den alınır mı?

Türkiye’nin 81 ilinde 2+1 ve 3+1 planında yapılacak 100 bin sosyal konut kura çekimi birçok ilde tamamlandı. Kurada ismi çıkmayan vatandaşlar, TOKİ başvuru koşullarından biri olan bin TL başvuru ücretinin iade sürecini sorguluyor. TOKİ kura çekilişi sonucu isim listesinde yer almayan vatandaşlar, başvuru ücretlerinin nasıl ve ne zaman alınacağını araştırıyor. Peki, TOKİ para iadesi nasıl yapılacak? TOKİ paraları ne zaman iade edecek? TOKİ para iadesi ATM’den alınır mı?

TOKİ PARA İADESİ AÇIKLAMASI

TOKİ’nin inşa ettiği konutlar için, noter huzurunda yapılan kura çekimi sonucunda hak sahibi olamayan kişilere başvuru bedelleri iade ediliyor.

Kurada, asil ve yedek olarak hak sahibi olamayanlar başvuru bedellerini, kura çekiliş tarihinden itibaren 2 (iki) iş günü sonrasında Halk Bankası A.Ş. yetkili Şube’lerinden geri alabilecek.

Ücretler, dekontlar ve kimlik belgeleri ile başvuruda bulunulması halinde geri ödenecek.

TOKİ KURA ÇEKİLİŞLERİ ERTELENDİ

TOKİ kura çekilişleri, bankalarda para iadesi için bekleyenlerin oluşturacağı yoğunluktan dolayı ileri bir tarihe ertelendi.

Haberin Devamı

Konuyla ilgili TOKİ’nin sosyal medya hesabından yapılan açıklama şöyle;