Gazete Vatan Logo

Tokat gibi! Kürtlerden PKK'ya...

Iraklı Kürtler, PKK'nın Sincar'dan çekilmesini istiyor. Türk jetleri dün gece bölgede PKK hedeflerini havadan vurmuştu

Tokat gibi! Kürtlerden PKK'ya...

Bakanlıktan yapılan son dakika açıklamasında, yaşanan olayın tamamen, bölgede bulunan PKK güçlerinden kaynaklandığı belirtildi.

Yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Sorunların tamamen, PKK’nin bölgede bulunmasından kaynaklandığını belirtmek gerekir. Onların orada bulunması, bölge halkı ve Kürdistan Bölgesi için baş ağrıtmaktadır. Herkes tarafından defalarca Şengal Dağı'nı boşaltılmaları talep edildiği halde PKK kimseyi dinlememiştir.

BİR ÇEKİLME ÇAĞRISI DA TALABANİ'DEN GELDİ

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Parlemento Grubu, Şengal’deki istikrarsızlığın sebebinin PKK olduğunu belirterek, PKK güçlerinin bölgeden çekilmesi gerektiğini bildirdi.

Açıklamada şöyle denildi: “Saldırıdan kaygı duyduğumuzu belirtiyor, Kürdistan topraklarına, peşmergeye ve Kürdistan vatandaşlarına yönelik her türlü saldırıyı reddediyor ve kınıyoruz.

Ancak şu gerçeği de göz ardı etmemek gerekir ki bu saldırılarla istikrarsızlığın başlıca sebebi PKK güçlerinin bölgedeki varlığıdır. Bu güçlerin burada kalmaya devam etmesi, saldırı ve istikrarsızlığın sürmesine neden oluyor.

Bu yüzden en kısa zamanda PKK güçlerinin bölgeyi boşaltması gerekmektedir ki Şengal felaketinden sonra halk korkmadan yeni bir yaşama başlayabilsin.”

Haberin Devamı

39 HEDEF İMHA EDİLDİ

Türk Silahlı Kuvvetleri, Irak'ın kuzeyine düzenlediği hava harekatıyla terör örgütü PKK'nın "ikinci Kandil" yapmaya çalıştığı Sincar Dağı'nı vurdu. Irak'ın kuzeyindeki Sincar Dağı ile Suriye'nin kuzeydoğusunda bulunan Karaçok Dağı'nda bölücü terör örgütüne yönelik hava harekatında bir saat süreyle hedeflere bomba yağdıran savaş uçakları, aralarında barınak, silah mevzileri, komuta ve haberleşme merkezinin bulunduğu 39 hedefi imha etti.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Genelkurmay Karargahı'ndaki merkezden harekatı takip etti. Merkezde Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal ile Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Ümit Dündar da hazır bulundu.

TSK: AZİM VE KARARLILIKLA SÜRECEK

Genelkurmay Başkanlığı'ndan konuyla ilgili olarak yapılan açıklama ise şöyle: "Bölücü terör örgütü PKK ve bu örgütün Suriye ve Irak'taki uzantıları tarafından, Suriye ve Irak kuzeyi, ülkemize terörist, silah, mühimmat ve patlayıcı madde aktarılması maksadıyla; özellikle son zamanlarda yoğun bir şekilde kullanılmaktadır.

Haberin Devamı

"Bu bölgelerden ülkemize sızdırılan teröristler ve aktarılan silah ve malzemeler, hudut karakollarımıza yönelik taciz ve saldırılarda ve son olarak da Diyarbakır'da tünel kazılarak toplu yıkım ve ölümleri amaçlayan bir terör eyleminde kullanılmıştır." Açıklamada operasyonların devam edeceği de kaydedildi.

ABD'Lİ ASKERLER KARAÇOK DAĞI'NDA İNCELEME YAPTI

Türk Hava Kuvvetleri'nin, Irak- Suriye sınır geçiş hattında bulunan Sincar Dağı ile Suriye'nin kuzey doğusunda bulunan Derik ilçesi yakınlarındaki Karaçok Dağındaki PKK-YPG hedeflerini vurmasının yankıları devam ediyor.

Bombardımanın ardından ABD'li askerler ile YPG'li sorumlular, Karaçok Dağı'nda vurulan yerleri inceledi. Amerikalı bir komutanın öncülüğünde yapılan inceleme sırasında YPG sözcüsü Redur Halil ile diğer YPG'li üst düzey yöneticiler de hazır bulundu.

Haberin Devamı

ERDOĞAN 'İKİNCİ KANDİL GAYRETLERİ VAR' DEMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'İkinci Kandil oluşturma gayretleri var' demişti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 4 Nisan'da NTV ve Star TV ortak yayınında yaptığı açıklamada, "Sincar'da ikinci bir Kandil oluşturmanın gayretleri var. Bu ikinci Kandil oluşturma gayretlerinde 2 bin 500 kadar orada PKK'lı var" demişti.

Erdoğan aynı yayında, Suriye'deki Fırat Kalkanı Harekâtı'na da değinmiş, birinci etabı biten harekâtın "ikinci ve üçüncü etapları olacağını" söylemişti.

Başbakan Binali Yıldırım da daha önce yine NTV televizyonuna yaptığı açıklamada, Suriye'nin kuzeyinde 24 Ağustos'ta başlatılan ve 216 gün süren harekâtta "DEAŞ'ın (IŞİD) Cerablus, Çobanbey ve El Bab bölgelerinden temizlendiğini, 3 bini aşkın teröristin öldürüldüğünü, 600 ÖSO, 67 Türk askerinin şehit olduğunu" açıklamış, PYD'nin Türkiye sınırındaki Afrin ve Kobani kantonlarını birleştirilmesinin de engellendiğini belirtmişti.

Haberin Devamı