Gazete Vatan Logo

THY'den ilginç uygulama

Kabin memurlarını tek tek tarttılar

THY yönetimi, 190 santimetre boy ve 106 kilosuyla
Kabin Memurları Derneği Başkanı İzzet Levi’nin de
aralarında bulunduğu 30 kabin memurunu
“Zayılayıncaya kadar” görevden aldı. Memurlara
6 ay süre tanıdı. İncelmezlerse görevden alınacaklar sayı yukarıda, 20 sayı aşağıda olmak şartını koşuyor.

Türk Hava Yolları (THY) aşırı kilolu olduğu gerekçesiyle Havayolları Kabin Memurları Derneği (TASSA) Başkanı İzzet Levi dahil olmak üzere 30 kabin memurunu görevden uzaklaştırdı. Kabin memurları kilo verene kadar 6 aylık ücretsiz izne çıkarıldı. Aşırı kiloları nedeniyle görevden uzaklaştırılan 30 kişi arasında yer alan Havayolları Kabin Memurları Derneği Başkanı İzzet Levi, soruları yanıtladı. THY’nın aldığı bu karar karşısında şaşırdığını ifade eden Levi “Kabin memurlarının kilo standardı ile ilgili THY bir önlem alıyor. Fazla kilo nedeniyle 6 ay boyunca ücretsiz izne çıkartılan 30 kişi arasında ben de varım. İlk başta yıllık iznime çıktım. Şu an o iznimi kullanıyorum. Şu an 106 kiloyum ve altı ay boyunca 10 kilo verip 96 kiloya gelemezsem iş akdime son verilecek. Kilo vermek zorundayım. Kilo verdiğim an işime geri döneceğim” dedi.

Türk Hava Yolları Kabin Memuru alımı, Kabin Memuru/Amiri sıralaması ve Terfi Yönetmenliği’nde kilo oranlarını gösteren maddeye uymayan kabin görevlilerine daha önce uyarı göndermişti.

VATAN’a oknuşan Levi, “THY bu kararı bize dün tebliğ etti. Daha önce kilomuza dikkat etmemiz konusunda uyarılmıştık. Bu uygulama bir yıldır yapılıyor. Zayıflamak için kendime 2 ay süre verdim. Şirketin bize verdiği süre aslında 6 ay. Diyetisyen eşliğinde rejim yapıyorum. Ama diyetisyene gidemeyecek olan arkadaşlarım da var. Bundan dolayı maaş da alamayacakları için mağdur olacaklar. İki ay boyunca yazlığımda kalacağım ve yani kilo vermekle uğraşıyorum. Çünkü başka çaremiz yok. Aksi takdirde işimize son verilecek. Tabii ki kararı duyduğumuzda moralimiz bozuldu ama yapacak başka bir şey de yok. Ama iş akdimize son vermemeleri için böyle bir uzun süre verdiler ve fırsat olarak değerlendiriyorlar.”

Haberin Devamı