Telefonu açık kalınca Cumhurbaşkanı anladı...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Genel Sekreteri Kasırga’nın derdest edilip götürülüşünü Kasırga’nın açık kalan telefonundan dinlemiş. Kasırga’nın kaçırılışını Albay Muhsin Kutsi Barış planlamış
15 Temmuz darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri olan Fatih Kasırga’nın, Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı nizamiyesinde zorla derdest edilerek kaçırılmasına ilişkin soruşturma tamamlanarak iddianame hazırlandı. İddianamede, Cumhurbaşkanı Muhafız Alay Komutanı Kurmay Albay Muhsin Kutsi Barış ve firari Tuğgeneral Ali Kalyoncu’nun da bulunduğu 27 şüpheli hakkında 3’er kez müebbet ve 36,5’şar yıl hapis cezası istendi. İddianamede, Albay Barış’ın, Fahri Kasırga’nın zorla derdest edilerek Akıncılar Üssü’ne götürülmesi olayını planladığı anlatıldı. Darbe girişimi gecesi, Cumhurbaşkanı, “Benim genel sekreterimi alıp götürdüler” demişti. Kasırga’nın iddianamede yer alan ifadesiyle, Erdoğan’ın olayı, konuştukları sırada saldırıya uğrayan Kasırga’nın açık kalan telefonundan öğrendiği anlaşıldı.
‘Telefonu kapatamamışım’
Nizamiyede tartışma sırasında durumu izah etmek için Cumhurbaşkanı’nı aradığını anlatan Kasırga, “Ona bir taraftan telefonda ’daha önce verdiğim bilgiler doğru, durum çok vahim’ dedim. Telefon elimde ve açıkken askerler bana hamle yaptılar. Kimle konuştuğumu anlamasınlar diye telefonu aşağıya doğru indirdim, saklayıp hemen aşağıda bakmadan parmağımla kapatmaya çalıştım. Fakat kapatamamışım ki olaylar bittikten sonra Sayın Cumhurbaşkanı ile görüşmemizde açık kalan telefondan olanları kısmen dinlediğini, askerlerin beni yere yatırmak için söyledikleri sözleri duyduğunu, hatta konuşmaların bir kısmını da Bakan Berat Bey’in telefonu alarak dinlediğini, onun da duyduğunu da söylemişti. O anda telefonu elimden askerler aldılar” dedi.






