Gazete Vatan Logo

Tcs (Çekiş Kontrol Sistemi) Nedir, Ne İşe Yarar? Tcs Off Ne Demek?

Araçlarda gerçekleşen çekiş kaybını önlemek ve buna bağlı şekilde patinajın önüne geçebilmek için kullanılan sistem TCS olarak bilinmektedir. Aynı zamanda Türkçe üzerinden çekiş kontrol sistemi olduğunu ifade etmek mümkün. Özellikle de iklim şartlarına bağlı olarak karlı ve buzlu havalarda önemli bir katkı sağladığını ifade etmek gerekir.

Tcs (Çekiş Kontrol Sistemi) Nedir, Ne İşe Yarar? Tcs Off Ne Demek?

Diğer yandan motor torkunun yol koşullarına uymadığı zamanlarda etkinleşen bir sistemdir. Böylece ABS ile ortak çalışmak suretiyle araçlardaki çekiş kaybını önemli oranda azaltır. Araçlarda geliştirilmiş özel bir destek olarak öne çıkan bu sistem, özellikle ağır vasıtalarda önemli bir yer tutar.

TCS (Çekiş Kontrol Sistemi) Nedir?

Çekiş kontrol sistemi olarak da ifade edilecek olan TCS, araçların en önemli yapıları içerisinde yer almaktadır. Genel çerçevede çekiş kaybını önlemek amaçlı kullanılan bir sistem şeklinde ifade edilebilir. Özellikle buna bağlı olarak patinajın önüne geçme özelliği oluşturmaktadır.

Bu sistem ABS ile ortak şekilde çalışır ve çekiş kaybını önleyerek sağlıklı biçimde aracın yavaşlamasına imkan verir. Diğer yandan ani kalkışlar esnasında aracın güç kaybını önleme noktasında önemli bir potansiyel teşkil etmektedir. Tasarımını ve özelliğine bağlı olarak günümüzde birçok farklı yapı üzerinden gelişmiş şekilde araçlarda yer alır.

TCS (Çekiş Kontrol Sistemi) Ne İşe Yarar?

Adından da anlaşılacağı üzere TCS, araçlarda yaşanan çekiş kaybının önüne geçmek için kullanılan bir sistemdir. Aynı zamanda patinajı önlemek için geliştirilmiş bir destek sistemi olduğunu söylemek gerekir. Böylece araçlar ani kalkış ile beraber yüksek hızlara çıkarken güç kaybını önemli oranda azaltır. Bu da aracın motorunun daha sağlıklı ve zorlamadan çalışmasına imkan vermektedir.

Haberin Devamı

Çekiç kontrol sistemi aynı zamanda ABS sistemi ile ortak biçimde çalışmaktadır. Diğer yandan birçok farklı iklim şartlarına uygun biçimde sağlıklı bir kalkış ve sürüş imkanı tanıdığını söylemek mümkün. Tasarımına bağlı olarak değişik araçlarda farklı sistemler üzerinden ele alınmaktadır.

TCS OFF Ne Demek? 

TCS off aynı zamanda Türkçe üzerinden çekiş kontrol sistemi olarak ön plana çıkar. İngilizce üzerinden bakıldığı zaman ise Traction Control System olarak değerlendirilmektedir. Araçlarda meydana gelen çekiş kaybının önüne geçmek için ve buna paralel şekilde patinajı önlemek amaçlı kullandır.

Tüm bunları desteklemek amaçlı ile geliştirilmiş ek bir çalışma olarak da ifade etmek mümkün. Böylece araçların ani kalkışı ile beraber yaşanabilecek olan güç kaybının önüne geçer. Aracın daha uzun vadede motorunu ve diğer parçalarını sağlıklı biçimde çalışmasına da imkan vermektedir.

Haberin Devamı