Gazete Vatan Logo

TC kimlik no ile SSK BAĞKUR sorgulama nereden yapılıyor?

TC kimlik numaranızla internetten yapacağınız bir diğer işlem de SSK BAĞKUR sorgulamadır. SSK BAĞKUR sorgulama yaparak sigorta bilgilerine erişim sağlayabiliyorsunuz. Peki SSK BAĞKUR sorgulama nereden yapılıyor? Cevabı için haberimizi okuyunuz.

TC kimlik no ile SSK BAĞKUR sorgulama nereden yapılıyor?

Yılardır çalışıp didindikten sonra her birimiz belli bir avantajlardan yararlanmak isteriz. Hayatımızı ve geleceğimizi daha güvence altına alabilmek, kendimize sağlık sigortası yaparak gelecek yıllarımızı kontrol altına almak isteriz. Bu ve buna benzer sebeplerden dolayı bizler ülkemizde hizmet veren belli başlı sağlık sigortası kurumlarına başvururuz. Bu nedenle bu konu da hizmet veren kurum ve kuruluşlara çeşitli hizmetler sunar. Sunulan bu hizmetlerden en birincisi ise vatandaşların sağlık alanında almış oldukları hizmettir. Çünkü vatandaşlar hastanelere gelerek bu sağlık sigortaları ile muayene olabilir, gerekli olan hizmetlerden kolayca yararlanabilirler. Aniden çıkan bir kazada sağlık kurumuna başvurduklarında hastane masraflarının belli bir çoğunluğunu bu şekilde karşılanmaktadır. Üstelik sadece bu hizmet değil bir de eczanelerden almaları gereken ilaçlarda da belirli bir indirim uygulanır. Bu indirimler uygulanarak vatandaşın cebi zor durumlara düşmez. En zor zamanlarında bile bu sağlık kurumları yardımlarına koşarak bu zorlukları paylaşmalarına vesile olur.

Haberin Devamı

Vatandaşların yapmış oldukları bu sağlık hizmetleri ile bir de emekli olabilme hakkına da sahip olurlar. Emekli olmak her Türk Vatandaşların en doğal haklarından biridir. Bu hak da kişilere sahip oldukları sağlık kurumları ile gelir. Çünkü bağlı oldukları Sosyal Güvenlik Kurumunun istediği bazı hususlar sonucunda sizler emekli olabilirsiniz. Sağlık kurumuna bağlı iseniz (örneğin SSK ve ya Bağ Kur gibi) ödemeniz gereken prim ücretlerini eksiksiz bir şekilde ödediğiniz takdirde sizler kolay bir şekilde emeklilik hakkına sahip olabilirsiniz. Yaşınızın geldiği sürçte emekli olabilme hakkına sahip olursunuz. Bu nedenle erken yaşta iş hayatına başlayıp sağlık sigortasına bağlı olarak çalışmamız önemlidir. Ne kadar erken sağlık sigortamızı yaptırırsak o kadar erken emekli olabilme şansına sahip oluruz. Sağlık sigortamızı yaptırmak ve bu prim borcunu zamanında ödememiz bu açıdan önemlidir. SSK ve Bağ Kur bu sağlık sigortası kurumlarından yalnızca iki tanesidir. Her vatandaş yapmış olduğu meslek gruplarına göre bir sağlık kurumuna bağlı olarak çalışır. Bu nedenle yapmış olduğumuz mesleğe göre bir sağlık sigortasına bağlı olduğumuz için ona göre prim ücreti öderiz.

Haberin Devamı

Ödemiş olduğumuz prim ücretlerinin bulunduğu belgeye hizmet dökümü belgesi adı verilir. Bu hizmet dökümünü alabilmek için SSK BAĞKUR sorgulama yapmanız gerekir. SSK BAĞKUR sorgulama işlemlerini ise artık kurum binasına gitmeden de yapabilirsiniz. Kurum binasına gitmeden evde oturduğunuz yerden kolay bir şekilde SSK BAĞKUR sorgulama işleminizi yapabilirsiniz. E-Devlet hizmet portalı altında SSK BAĞKUR sorgulamadan yararlanabilirsiniz. SSK BAĞKUR sorgulama işleminizi bu sisteme girerek büyük bir kolaylıkla istediğiniz sonuçlara ulaşabilirsiniz. Gerekli olan bilgileri sistemde yer alan bölüme girdiğiniz takdirde saniyeler içerisinde SSK BAĞKUR sorgulama işlemlerinizi yapabilirsiniz. Bu sayede sizler internete erişim sağlayabildiğiniz her türlü ortamda SSK BAĞKUR sorgulamadan yararlanabilirsiniz.

Haberin Devamı