Gazete Vatan Logo

Tarsus Belediyesi hangi parti, Tarsus belediye başkanı kim? 2019 yılında Tarsus seçim sonuçları nasıl çıktı? Tarsus il mi olacak?

Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 100. yıl dönümünde Tarsus'un il olabilmesi için bir mücadele başlattıklarını söyledi. Ayrıca Bozdoğan, belediyeye ait makam aracının plakasını da 82 NK 001 olarak değiştirdi. Söz konusu gelişmenin ardından Tarsus Belediyesi hangi parti, 2019 yılında Tarsus seçim sonuçları nasıl çıktı? Tarsus Belediye başkanı kim? sorularına yanıt aranmaya başlandı.

Tarsus Belediyesi hangi parti, Tarsus belediye başkanı kim? 2019 yılında Tarsus seçim sonuçları nasıl çıktı? Tarsus il mi olacak?

Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan "Bu Tarsus'un tam bağımsızlık mücadelesidir. Burada da aynı Kurtuluş Savaşı'nda olduğu gibi acı da olacak, gözyaşı da olacak, emek de olacak, alın teri de olacak. Birçok şey olacak. Ama şuradan emin olun, Tarsus il olmak zorunda" ifadelerini kullanarak Tarsus’un belediye olması için bir mücadeleye girdiklerini belirtti. Bozdoğan, belediyeye ait makam aracının plakasını da 82 NK 001 olarak güncelledi. Toplantı salonuna da 82 plakalı makam aracıyla geldi. Peki, Tarsus Belediyesi hangi parti, 2019 yılında Tarsus seçim sonuçları nasıl çıktı?

Tarsus Belediyesi hangi parti?

Tarsus Belediyesi yüzde 48,36 oy oranıyla CHP’ye ait.

Tarsus Belediye başkanı kim?

Haluk Bozdoğan 1 Ağustos 1963 Tarsus doğumludur. Dumlupınar İlkokulu ve Kasım Ekenler Ortaokulu’da okuyan Bozdoğan Tarsus Lisesi’den mezun oldu.

1981’de Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni kazandı, 1983’te üniversite sınavı ile Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne, 1984’te Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne geçerek eğitimini burada tamamladı .

Haberin Devamı

27 Haziran 1987’de mezun olduktan sonra 1987-1989 yılları arasında Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesinde göreve başlayan Haluk Bozdoğan, 1989’da Tarsus Çamlıyayla Sağlık Ocağı’da, 1999-2000 arasında Çamalan Sağlık Ocağı’da görev yaptı.

2001-2011 yılları arasında Kütahya Şaphane İlçesi Sağlık Ocağı, Özel Bahşiş Sağlık Ocağı ve Fahrettin Paşa Mahallesi 8 Nolu Sağlık Ocağı, 2 Nolu Demirkapı Sağlık Ocağı ve Emekliler Cemiyeti Sağlık Ocağı doktorluğu görevinde bulunan Bozdoğan, aynı yıllarda Tarsus Askerlik Şubesi, Adliye ve cezaevi hekimliği yaptı.

Bugüne kadar, Kardiyoloji, Netroloji, Dâhiliye, Üroloji, Hipertansiyon, Göğüs Hastalıkları, Çocuk Hastalıkları 184 seminer sertifikası bulunan Bozdoğan, İnsan Kaynakları ile Halkla İlişkiler Uzmanlığı kurslarını bitirdi ve İş Yeri Hekimliği, Spor Hekimliği, Turizm Hekimliği sertifikalarına sahiptir.

Tabipler Odası, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Halk Derneği, Barış Derneği üyesi olan Bozdoğan, evli ve 3 çocuk babasıdır.

Haluk Bozdoğan, 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde CHP Mersin Tarsus İlçesi Belediye Başkan adayıdır.

Haberin Devamı