Gazete Vatan Logo

Tarihi Beylerbeyi Hamamı kimin, Beylerbeyi Hamamı kaç liradan satılık?

Üsküdar Yalıboyu Caddesi'ndeki tarihi Beylerbeyi Hamamı 48 milyon TL'ye satışa çıkarıldı. 1778 yılında I. Abdülhamid Han tarafından Rabia Sultan adına yaptırılan Beylerbeyi Hamamı, hisse sahipleri tarafından 48 milyon liradan satışa çıkarıldı. Tarihi hamam, 4 yıkanma, 14 giyinme odasıyla birlikte 698 metrekare net alana sahip. Beylerbeyi Hamamı’nın satışa çıkarılmasının ardından hakkında yapılan aramalar arttı. Peki, Tarihi Beylerbeyi Hamamı kimin, Tarihi Beylerbeyi Hamamı kaç liradan satılık?

Tarihi Beylerbeyi Hamamı kimin, Beylerbeyi Hamamı kaç liradan satılık?

İstanbul Üsküdar'da bulunan 244 yıllık tarihi Beylerbeyi Hamamı 48 milyon TL'ye satışa çıkarıldı. 19 hissedarı bulunan tarihi hamam bir dönem Müzeyyen Senar, Huysuz Virjin gibi ünlü sanatçıları ağırlamıştı.

Tarihi Beylerbeyi Hamamı kimin?

Beylerbeyi Hamamının şu an ki sahibi 19 hisse sahibi Yüksek Bal’dır.

Beylerbeyi Hamamının konumu ise Beylerbeyi Camii ve Yalıboyu Caddesi’nin üzerinde yer alıyor. Hamam içerisinde 4 yıkanma, 14 giyinme odası ve 698 metrekare net alan vardır. Restorasyon projesi 6 No’lu Koruma Kurulu tarafından ikinci derece tarihi eser olarak görülen Hamama, bir dönemler Müzzeyen Senar, Seyfi Dursunoğlu gibi usta sanatçılar gelmiştir.

Tarihi hamamın 19 hisse sahibinden olan Yüksek Bal, satış süreci ile ilgili açıklama yaptı “Hamam dedem tarafından 1964 yılında alınmış. O zaman 3 yaşındaydım. O günden bugüne önce dedem, sonra babam ve amcam tarafından 2012 yılına kadar çalıştırıldı. 5-6 yıl da ben idare ettim ama, daha sonra hamamlar iş yapmaz oldu ve burayı kapattık. 1993 yılına kadar buraya pazar da dahil günlük 150 kişi geliyordu. Son zamanlarda günde 5-10 kişiye düştü” dedi.

Haberin Devamı

Bal ayrıca hamamdaki anılarından da bahsetti "Bütün ünlüler, Fecri Ebcioğlu, Müzeyyen Senar buraya geliyordu. Senar köpeğiyle geldiği için bayağı problem, kavga oluyordu. Diğer müşteriler köpeğini kabul etmiyordu. Benim köpeğim sizden daha temiz diyordu. Böyle şeylerin yaşandığı günler oldu. En son buraya Huysuz Virjin geliyordu" dedi.

Camları Fransa'dan gelmiş

Türkiye’de hamam kültürünün artık kalmadığını söyledi “Biz 70'li yıllarda haftada 1-2 defa hamama giriyorduk. Son yıllarda biz bile kullanmadık çünkü, evimizde banyo var, her şey var. O da zaten hamamların sonunu getirdi. Hamam kültürü bitti. Çalıştıracak eleman da kalmadı. Keseci, tellak diyoruz, artık onları da kimse yapmak istemiyor.

Bütün her şey neredeyse orijinal. Camlar Fransa'dan gelmiş. Renkli camlar, ahşap kısım, mermerler orijinal. Sadece duvardaki fayanslar değişti. Hamam çelik konstrüksiyondur. Hiçbir zaman çökmez, yıkılmaz" diye konuştu.

Haberin Devamı

Tarihi beylerbeyi hamamı 48 milyon liradan satışa sunuldu.