Gazete Vatan Logo

T tipi cezaevi nedir? Hatay T tipi cezaevinde kaç kişi var?

T Tipi Cezevi, Hatay'daki birtakım hükümlü ve tutuklularının firar teşebbüsüyle gündeme geldi. Kapalı ceza infaz kurumları arasında yer alan T Tipi cezaevi konusunda ise vatandaşların araştırmaları devam ediyor. Peki T Tipi cezaevi nedir? T Tipi cezaevinde hangi suçlular tutuklu kalır? İşte, T Tipi Cezaevi özellikleri hakkında bilgiler.

T tipi cezaevi nedir? Hatay T tipi cezaevinde kaç kişi var?

T Tipi cezaevinde hangi suçlular tutuklı kalır sorusunun yanıtı merak ediliyor. Türkiye'de T Tipi ceza infaz kurumundan 80 adet bulunuyor.

T TİPİ CEZAEVİ NEDİR?

Bu tip cezaevleri büyük kentlerde inşa edilir. Kapasite yetersizliğine çözüm amacıyla yapılan T tipi cezaevi uluslar arası standartlara uygun olarak inşa edilen ceza infaz kurumlarıdır. Kapalı cezaevleri, kapasitelerine, tesislerine ve mimari yapılarına göre A tipi, B tipi, C tipi, E tipi, F tipi, L tipi, T tipi, S tipi R tipi ve Yüksek Güvenlikli olarak sınıflandırılmaktadır.

Tutuklu ve hükümlülerinin barınma, sağlık ve eğitim gibi her türlü konuda imkan sağlayacak fiziki alanlara sahip olan T tipi cezaevi 200 ila 748 kapasiteli olarak inşa edilir.

HATAY T TİPİ KAPALI VE AÇIK CEZA İNFAZ KURUM'UDA KAÇ KİŞİ VAR?

Kurumun kapasitesi 1000 kişidir.