Gazete Vatan Logo

Survivor Adem Kılıçcı kimdir?

Survivor 2017 Ünlüler kadrosunda bulunan ve bu kadronun güçlü isimlerinden olduğu gözden kaçmayan Adem Kılıçcı, kim olduğu merak edilen isimlerden biri. Ekranların en çok izlenen yarışması Survivor’ın ünlüler takımından Adem Kılıçcı kimdir, onu biraz daha yakından tanıyalım.

Survivor Adem Kılıçcı kimdir?

Adem Kılıçcı, 18 Nisan 1986 yılında doğmuştur ve şu an 31 yaşındadır. Survivor Ünlüler kadrosuna katılmadan önce, boksörlük yapmıştır ve ülkemizi senelerce birçok uluslararası turnuvada başarıyla temsil etmiştir. Birçok olimpiyat başarısı kazanan Survivor Adem Kılıçcı, ülkemize 2004 yılında Antalya’da düzenlenmiş olan 2004 Dünya Boks Şampiyonası’nda madalya kazandırma gururunu yaşadı. Milli boksörümüz, Survivor 2017’de de hem başarılı boks geçmişi ve sporcu kişiliği hem de adadaki kazanma hırsını saklamayan belli eden tavırlarıyla favorilerden biri olarak gösteriliyor.

SURVİVOR ADEM KILIÇCI KİMDİR? TIKLA ÖĞREN!

SURVIVOR ADEM KILIÇCI’NIN BOKS KARİYERİ

Adem Kılıçcı, boks kariyerine İstanbul’da devam etmekte. 1.89 metre boya sahip Adem Kılıçcı, Fenerbahçe Boks Şubesinde kariyerine devam ediyor ve Fenerbahçe için ringde ter döküyor. Şu ana kadar Akdeniz oyunları, Dünya amatör boks şampiyonaları ve Dünya Boks Şampiyonaları’nda madalya kazanma gururunu kendisine ve ülkemize yaşatma şerefine nail olmuş Adem Kılıçcı, Antalya’da 2004 yılında düzenlenen Dünya Boks Şampiyonası’nda gümüş madalya kazanma başarısını gösterdi. Daha sonra Chicago’da düzenlenen 2007 Dünya Amatör Boks Şampiyonası’nda da bronz madalya alma başarısını gösteren Adem Kılıçcı, yükselen kariyerinde 2008 yılında küçük bir şanssızlık yaşadı.

Haberin Devamı

2008 yılında yaz olimpiyatlarında, ilk turda çok şanssız bir yenilgi alan Adem Kılıçcı turnuvadan ne yazık ki elenmişti. Bu turnuvada ilk turda İngiliz Boksöt Billy Joe Sanders’a sayıyla yenilen Adem Kılıçcı, ilk raundu 2-0, ikinci raundu 6-1, üçüncü raundu ise 11-2 kaybetmişti ve müsabakadan 14-3 yenik ayrılmıştı.

2008 yılındaki yaşadığı bu şanssız mağlubiyetten sonra, boks kariyerine hız kesmeden devam eden Adem Kılıçcı, madalyalar kazanarak kendisini ve ülkemizi uluslararası müsabaka ve şampiyonalarda başarı ile temsil etmeye devam etti. İtalya Pascara’da düzenlenen 2009 yılı Akdeniz Oyunları’nda gümüş madalya kazanan Adem Kılıçcı, 2009 ve 2011 yıllarında da madalya kazanma alışkanlığına devam edecekti.. 2001 yılında Ankara’da düzenlenen 2011 Büyükler Avrupa Şampiyonası’nda yine ülkemizi başarı ile temsil eden Adem Kılıçcı, gümüş madalya kazandı. 2013 yılına gelindiğinde ise, kariyerinin ilk Altın madalyasını kazanan Adem Kılıçcı, üstelik bunu 2013 Akdeniz Oyunlarında Mersin’de kazanmıştır. Son olarak ise 2014 2015 yıllarında Dünya boks federasyonunun düzenlediği APB Profesyonel Boks Ligine katılan Adem Kılıçcı, bu turnuvada şampiyon olma başarısı göstermiş ve bunun sonucu olarak Rio Olimpiyatlarına katılma hakkı elde etmiştir.

Haberin Devamı

SURVIVOR’DA ADEM KILIÇCI

Survivor 2017’de ünlüler takımında bulunan Adem Kılıçcı, hem girdiği polemikler hem de oyunlarda gösterdiği başarılı performansla dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Acun Ilıcalı’nın Survivor’da yunan yarışmacılarla yarışılacağını açıklamasıyla daha önce de Yunan boksörlerle dövüştüğünü söyleyen Adem Kılıçcı, hep aynı kişilerle yarışmanın sıkıcı geldiğini söyleyerek hırslı yapısını bir kez daha gösterdi.