Gazete Vatan Logo

Suriye'ye operasyon mu yapılacak? Suriye operasyonu ne zaman başlayacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran'daki temaslarının ve 3'lü zirvenin ardından Türkiye'ye döndü. Erdoğan, dönüşte uçaktaki gazetecilerin gündeme ve zirveye dair sorularını yanıtladı. Başkan Erdoğan, an meselesi olarak görülen Suriye'ye operasyon konusunda net mesajlar verdi. Peki, Suriye'ye operasyon mu yapılacak? Suriye operasyonu ne zaman başlayacak?

Suriye'ye operasyon mu yapılacak? Suriye operasyonu ne zaman başlayacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran'daki temaslarının ve 3'lü zirvenin ardından Türkiye'ye döndü. Dönüşte uçaktaki gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan “Suriye'nin kuzeyine yönelik de bir operasyon beklentisi var bir süredir. Operasyona ilişkin son durum nedir? Bugün iki liderle de görüştünüz. Onların tutumları acaba bugün masaya geldi mi? Bir de çok uzun bir süre sonra o bölgedeki teröristlerin bulunduğu noktada rejimin bayrağının asıldığını gördük. Bunu nasıl değerlendirirsiniz?” sorusuna da yanıt verdi.

Suriye'ye operasyon mu yapılacak, ne zaman?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Suriye operasyonuyla ilgili sorulan soru ve yanıtı:

Suriye'nin kuzeyine yönelik de bir operasyon beklentisi var bir süredir. Operasyona ilişkin son durum nedir? Bugün iki liderle de görüştünüz. Onların tutumları acaba bugün masaya geldi mi? Bir de çok uzun bir süre sonra o bölgedeki teröristlerin bulunduğu noktada rejimin bayrağının asıldığını gördük. Bunu nasıl değerlendirirsiniz?

CEVAP: Yeni bir harekât konusu milli güvenlik endişelerimiz giderilmediği sürece gündemimizde yer almaya devam edecek. Diğer taraftan bakıyorsunuz Amerika'nın oradaki elemanları terör örgütü mensuplarına eğitim yaptırıyor. Bu eğitim esnasında rejimin bayrağını da orada bunlar dalgalandırıyorlar. Niçin? Güya aldatacak ya… Aldatabilirse… Yaptıkları iş, orada Türk askerine karşı bir terörist eyleme girmek. Burada da kalkıp rejimin bayrağını orada dalgalandırmakla acaba Türk ordusunu aldatır mıyız diye düşünüyorlar. Bunu yemezler. Şu anda tabii gerek Fırat'ın doğusu gerek İdlib gerek Afrin, bütün buralardaki gelişmelerde biz hassasiyetimizi sürdürüyoruz. Başından itibaren de konuştuğumuz şey şu; sınırdan 30 kilometre güneye kadar, buralardaki terör örgütleriyle mücadelemizde Rusya'nın da İran'ın da bizim yanımızda olmasını istiyoruz. Burada bize gerekli desteği vermelidirler. Bunu burada gerek Sayın Putin'e gerek Sayın Reisi'ye de tekrar ifade ettik. Her ikisi de zaten yaptıkları açıklamalarda bu konulara vurgu yaptılar. Öyle zannediyorum ki PKK/YPG/PYD konularında ayrı düşünmüyoruz. Ama bundan sonra da yine bunu işlemeye devam etmemiz lazım.

Haberin Devamı