Gazete Vatan Logo

Suikastla suçlanan Yarbay intihar etti

Yarbay Ali Tatar savcının itirazı üzerine yeniden tutuklanacağını öğrenince banyoda canına kıydı

Amirallere suikast soruşturması kapsamında tutuklandıktan 10 gün sonra serbest bırakılan Deniz Yarbay Ali Tatar, yeniden yakalama kararı çıkarılınca intihar etti. Yarbay’ın kendini gözaltına almaya gelen polisi görünce banyoya girip tetiği çektiği iddia edildi.

Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Eşref Uğur Yiğit ile Deniz Kuvvetleri eski Komutanı Oramiral Metin Ataç’a suikast girşimi iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, 7 Aralık’ta İstanbul Adliyesi’ne çıkarılan ve tutuklanarak cezaevine gönderlen Yarbay Ali Tatar, avukatlarının itirazı üzerine 17 Aralık’ta serbest bırakıldı. Soruşturmayı yürüten savcı Süleyman Pehlivan’ın itirazı üzerine Tatar hakkında yeniden yakalama kararı çıkarıldı. Beylerbeyi’ndeki Astsubay Hazırlama Okulu lojmanlarında oturan ve okulda öğretmenlik yapan Yarbay’a bu karar Cumartesi günü tebliğ edildi. Kararı öğrenen Tatar, kendi tabancasıyla başına bir el ateş ederek evinde intihar etti. Yarbay Tatar’ın kendisini gözaltına almak için kapıya gelen görevlileri gördükten sonra, intihar ettiği ileri sürüldü. İddiaya göre 18 Aralık Cuma günü yakalama kararı çıkartıldı. Karar doğrultusunda görevliler Tatar’ı gözaltına almak için lojmana gitti. Kendisini gözaltına almaya gelen görevlileri gören Yarbay, ‘Bir dakika bekler misiniz? Hemen geliyorum’ diyerek banyoya geçip tabanca ile intihar etti. Ancak aile bu iddiayı doğrulamadı.



“Kocamın katili sensin”

Deniz Yarbay Tatar için dün Karacaahmet’teki Cemevi’nde tören düzenlendi. Eşi Nilüfer Tatar, soruşturmayı yürüten savcıyı kastederek, “Süleyman Pehlivan adını hiç silmeyeceğim. Kocamın katili sensin. Rahat nefes alıyor musun?” diye isyan etti. Törene, Yarbay’ın annesi Satı, kardeşi Ahmet ile askeri personel, katıldı. Gazetecilerin sorularını cevaplandıran Ali Tatar’ın avukatı Hasan Tatar ise, müvekkilinin hiçbir delil olmadan sadece ismi geçtiği için tutuklandığını iddia etti. Bir kız çocuğu olduğu belirtilen Deniz Yarbay Ali Tatar’ın bugün Ankara’da toprağa verileceği belirtildi.

Suikasttan 10 asker tutuklandı

Amirallere süikast iddiası geçtiğimiz Temmuz ayında İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne bir teğmen tarafından gönderilen e-posta ile gündeme geldi. Bu postada Deniz Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde illegal bir yapılanmaya gidildiği ve bazı subayların uyuşturucu sattığı iddia edilmişti. Bu iddiaları değerlendiren polis, İstanbul ve Kocaeli Gölcük’te iki adrese operasyon düzenlemişti. Operasyonda yaklaşık 500 gr patlayıcı madde (TNT) ele geçiren polisler Gölcük’te görev yapan teğmenler Sinan Efe Noyan, Alperen Erdoğan ve Faruk Akın’ı gözaltına aldı. Sinan Efe Noyan ve Faruk Akın’ın kaldıkları evde, buzdolabının arkasındaki motor kısmında içi boşaltılmış fişeklerden birinin içinde suikast planıyla ilgili bir not bulunmuştu. Bulunan notta “Metin ve Uğur’a yönelik suikast için Albay Orhan Yücel ve emekli Albay Bektaş’tan haber bekleyin” deniyordu. Bu operasyon kapsamında 10 asker tutuklanırken intihar eden Yarbay Tatar’ın bu ekibin eğitimiyle ilgilendiği ve timin başında olduğu iddia edildi.

Deniz subaylarının şüpheli ölümleri

Son iki yılda Yarbay Tatar’la birlikte altı denizci subayın süpheli ölümleri dikkat çekiyor:

1 Deniz Albay Birol Atakan bir trafik kazasında öldü. 28 Şubat’ta Güven Erkaya ile birlikte çalışan Atakan, Özden Örnek ile Karahanoğlu arasındaki köprü isim olarak biliniyordu.

2 İlhami Erdil’e rütbelerini söktüren Hâkim Yarbay Tanju Ünal, karargahtaki makam odasında ölü bulundu.

3Ergenekon savcılarının komutanlıktaki yapılanmayı deşifre eden listeyi ele geçirmesinden sorumlu tutulan Yüzbaşı Olgun Vural intihar etti.

4 Deniz Tabip Yarbay Nursal Gedik intihar etti. Gedik’in ailesi ulaşmaması gereken bazı bilgileri elde ettiği için öldürüldüğünü ileri sürüldü.

5 Albay Belgütay Varımlı evinin balkonundan düşerek yaşamını yitirdi. Varımlı’nın ölümünden sonra Sarıkız ve Ayışığı Darbe Planları’nı deşifre eden subay olduğu ortaya çıktı.


CENAZE CEMEVİNDEN KALDIRILDI

Yarbay için Karacaahmet’teki Cemevi’nde düzenlenen törene ailesi yakınları ve askeri personel katıldı. Törende, Yarbay’ın eşi Nilüfer Tatar, mahkeme kararına isyan etti.

Haberin Devamı